Minneord om Kåre Strande: – Konkurranseinstinktet beholdt han hele veien

ILDSJEL: Kåre Strande var en viktig del av orienteringsmiljøet i Ringerike.

ILDSJEL: Kåre Strande var en viktig del av orienteringsmiljøet i Ringerike. Foto:

Av

Kåre Strande døde tirsdag 27. oktober, 98 år gammel.

DEL

Minneord Han vil bli husket som en del av stammen i Ringerike o-lag, både i den aktive flokken og som en del av det administrative limet i klubben.

Kåre var født og oppvokst på Ringerike og flyttet tilbake hit da han ble pensjonist. Han konkurrerte for ROL helt til han var over nitti år, og selve nittiårsdagen fikk mange av klubbvennene æren av å feire sammen med han på O-ringen i Sverige.

Fem dager med orientering og camping – det virket selvfølgelig for nittiårige Kåre.

I 2008 fikk han klubbens Innsatspokal for en etappeseier i nettopp O-ringen. Konkurranseinstinktet beholdt Kåre hele veien, og på samlingsplass var det inspirerende å høre hvordan han diskuterte eget løp med andre deltakere. Vi fikk innblikk i hvordan han ergret seg over o-tekniske feil eller gledet seg over fin gjennomføring.

Gleden med sporten delte Kåre med oss andre i ROL, og han bidro med sin kunnskap ved å inneha flere verv, også som leder i klubben i to perioder. Den administrative innsatsen ble belønnet med klubbens Innsatspokal i 2003, og han ble året før tildelt klubbens hederstegn.

Kåre var en skogens mann, både i sin yrkeskarriere og som et menneske av hel ved. Vi kunne alltid stole på Kåre. Han nøt stor respekt i O-Norge og vi var stolte av å tilhøre samme klubb som han. Vi minnes alt godt samhold og hedrer en ekte o-løper. Våre tanker går til familien.

For venner i Ringerike o-lag, Live Ytrehus, nestleder

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken