Gå til sidens hovedinnhold

Minneord om John Olav Rønning

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

John Olav Rønning, for mange kanskje bedre kjent som «Tubben», sovnet stille inn 22. september, 93 år gammel. Med sitt store engasjement innen idrett, reiseliv og bussbransjen var Tubben en velkjent person i Hønefoss og Ringerike. Men også i Rotary-klubben Hønefoss-Øst har Tubben vært et aktivt medlem, og hans klubbvenner har mye å takke ham for.

Rotary er en verdensomspennende organisasjon som forener personer fra næringsliv, frie yrker og offentlig virksomhet som ønsker å fremme velferd, høye etiske normer i alle yrker og som vil bidra til å bygge samhold og fred i verden.

LES OGSÅ: HBK-legenden John Olav Rønning er død: – Alle kjente til «Tubben»

Tubben var med og startet Hønefoss-Øst Rotary-klubb i 1969, og skaffet møtelokaler de første årene i Hotel Fønix. Tubben og kona Kari hadde lenge en tradisjon at et av sommermøtene ble holdt på hytta deres i Loreåsen ved Steinsfjorden. Vi er mange som har kunnet glede oss over den trivelige stemningen på disse sommermøtene.

Tubben var i alle år en ivrig rotarianer, og han var klubbens president i 1982/83. Gjennom mange år hadde han ansvaret for det som ble kalt «Ved-aksjonen». Et lass med bjørk ble saget opp på dugnad, kuttet til ved og lagt i sekker. Salget av vedsekkene ga inntekter som Rotary brukte til veldedige formål.

Paul Harris Fellow Recognition (PHF) er en hedersbevisning fra en Rotary-klubb til en person for god innsats innen Rotary eller for samfunnsgavnlig innsats generelt. Tubben ble tildelt PHF i 2000 for sin langvarige innsats for Hønefoss-Øst Rotary-klubb.

Som 90-åring avsluttet Tubben sitt engasjement i Rotary av helsemessige grunner. Mange ser i dag tilbake med takknemlighet på den innsatsen Tubben gjorde i Rotary gjennom de 48 årene han var med. Vi i Rotary lyser fred over Tubbens minne.

Les også

Minneord om Kjell Børre Hansen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.