Minneord om Gudbrand «Gubbe» Stiksrud: – Humor og vennskap var alltid rådende

Av
DEL

Minneord: Vår nære og kjære venn døde fra oss den 14. november, 75 år gammel, etter mange års kamp mot kreft. Han var et engasjert og særdeles omsorgsfullt menneske, en god samtalepartner og sine venners beste venn. Vi ser med glede tilbake på utallige samlinger helt siden tenåringsårene i Hønefoss, med Gubbe som et naturlig midtpunkt og muntrasjonsråd.

Diskusjonene kunne tidvis gå høyt, men humor og vennskap var alltid rådende.

Etter gymnaset ble sommerjobben på Amerikalinjens «Oslofjord» i Gubbes regi en opplevelsesrik tur til New York. Det ble også guttetur nedover i Europa, og utallige hytteturer i hjemlige trakter.

Senere fulgte siviløkonomistudiet i Bergen. Ferdig utdannet flyttet han tilbake til Østlandet, og skaffet seg gode arbeidserfaringer fra flere hold, før valget falt på Kreditkassen/Nordea. Dette medførte også et års opphold i New York, noe både han og hans kjære Anne-Torill satte stor pris på.

Gubbe var svært sportsinteressert helt fra barnsben av. Fotball og ski lå hans hjerte nærmest, både som utøver og som tilskuer. Maratonløp og fjellturer sto også høyt på listen. Jazz var favorittsjangeren innen musikk, og i godt lag tok han gjerne fram et kosteskaft og illuderte bassist med drivende rytme. I sitt 60-årslag fikk han overraskende både en kontrabass og undervisning i gave.

Gubbe var alltid både målrettet og nøye i sine vurderinger. I 1972 møtte han Anne-Torill, som ble hans ektefelle og vår gode venninne gjennom resten av livet. De fikk tre barn, og sammen har de skapt flotte familiefellesskap i alle tre generasjoner. For Gubbe var familien det aller viktigste i livet.

Vi takker for nært og kjært vennskap i alle år. Våre tanker går til hans familie. Gubbe etterlater seg et stort tomrom i så mange leire.

Magne Nerland
Berit Bærøe Nerland
Hans A. Støen

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken