Gå til sidens hovedinnhold

Miljøet er vårt felles ansvar | Thea Våreid-Sørensen

Artikkelen er over 2 år gammel

Palmeoljeindustrien ødelegger regnskogen, og når regnskogen ødelegges, ødelegges det også for mennesker, dyr og for klimaet. Forbruket har fordoblet seg siden år 2000, og dersom det ikke blir gjort noe, vil forbruket neppe minke.

Puls-kommentar Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg skal leve på denne jorda, forhåpentligvis i lang tid framover. Det samme skal mine barn, barnebarn og oldebarn, og det samme med deres barn, barnebarn og oldebarn. Men for at de skal ha muligheten til dette, er det noe som må gjøres.

Dersom vi skal få til å nå målet om å minske de menneskeskapte belastningene på miljøet, er vi nødt til å få med så mange som mulig. Aller helst burde hele vår generasjon bidra. Men hvordan skal vi få til dette?

Vi er alle nødt til å bidra, og det er ikke så mye som skal til for hver enkelt av oss. Selv de minste tingene hjelper, som å spise mindre kjøtt, kildesortere og bruke kollektivtransport framfor bil i de tilfellene det er mulig. Det sies at alle store ting begynner i det små, og jeg velger å tro at det også stemmer når det kommer til miljøet. For dersom vi alle begynner i det små, vil dette utgjøre en forskjell.

Men det skal mer til enn kildesortering og kjøttfri mandag for å minske de menneskeskapte belastningene på miljøet. Vi er også nødt til å ta stilling til og gjøre noe med de større tingene, som blant annet palmeoljeindustrien.

Det er vårt ansvar å ta vare på jorda for framtidige generasjoner, det er vårt felles ansvar å ta vare på miljøet.

Jeg vet med sikkerhet at vi kan overleve uten påskeegg, og at vi kan overleve uten palmeolje.

Jeg unngår bevisst palmeolje, fordi miljøet også er mitt ansvar. Gjør du?

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken