Burgerkjede dropper plastleker i barnemenyer

OSLO 20020424
En svensk forskningsrapport hevder at matvarer som brød, pommes frites og potetgull inneholder kreftfremkallende stoffer. Disse matvarene inneholder mye stivelse og de svenske forskerne har funnet at ved høye temperaturer omdannes stivelsen til giftstoffet akrylamid når karbohydratene i matvarene varmes opp. På bildet et brett fra Burger King med hamburger, pommes frites og coca cola.
Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

OSLO 20020424 En svensk forskningsrapport hevder at matvarer som brød, pommes frites og potetgull inneholder kreftfremkallende stoffer. Disse matvarene inneholder mye stivelse og de svenske forskerne har funnet at ved høye temperaturer omdannes stivelsen til giftstoffet akrylamid når karbohydratene i matvarene varmes opp. På bildet et brett fra Burger King med hamburger, pommes frites og coca cola. Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / SCANPIX Foto:

Av

Burger King slutter med å dele ut plastleker i barnemenyer i Storbritannia for å redusere plastbruken. De oppfordrer også kunder til å levere leker tilbake.

DEL

Burgerkjeden har estimert at de kommer til å spare 320 tonn engangsplast hvert år i Storbritannia med de nye endringene, skriver Reuters.

Burger King sier i en uttalelse torsdag at de også kommer til å installere konteinere på restaurantene i Storbritannia hvor kunder kan levere tilbake leker, enten utgitt av Burger King selv, konkurrenter, magasiner eller andre aktører.

Plastlekene som blir levert tilbake, skal bli brukt til nye formål.

Ifølge CNN gjelder tiltaket om å droppe plastleker Storbritannia.

Konkurrenten McDonalds kunngjorde onsdag at i noen restauranter i Storbritannia og Irland vil det være mulig for kunder å bytte plastleker mot frukt. Tiltaket vil bli innført neste måned.

Artikkeltags