– Jeg satt i radiosending kvart over ni torsdag morgen og fikk beskjed om at jeg bare måtte reise av gårde til Gjerdrum, forteller Michael Andreassen, bedre kjent som programleder i radiokanalen P4.

Andreassen, som har bakgrunn i Heimevernet, fungerer nå som presseinformasjonsoffiser i katastroferammede Gjerdrum.

– Oppgaven min er å tilrettelegge for pressen slik at de får all den informasjonen de trenger fra Forsvarets side og at den informasjonen er relevant, forteller han til Romerikes Blad.

– Politiet eier operasjonen, men vi i Forsvaret støtter med det vi kan og hva det er behov for.

Det er Heimevernet som koordinerer alle Forsvarets operasjoner på Ask. Andreassen og ytterligere en person er bakkemannskap for Forsvarets operative hovedkvarter.

LES OGSÅ: Her kan du se om det er kvikkleire der du bor

– Hyggelig at folk kjenner meg igjen

Andreassen forteller at mange skvetter til når de får øye på ansiktet hans bak munnbindet.

– Det er kanskje uvant å se meg i noe annet enn Skal vi danse, smiler han.

– Men det er bare hyggelig at folk kjenner meg igjen, og egentlig er det en god ting, for det har vært en døråpner for folk som har behov for å prate. Det har ført til mange fine samtaler.

– Jeg blir veldig rørt

Andreassen berømmer engasjementet Gjerdrums lokalbefolkning har vist de siste dagene.

– Det er helt utrolig hvordan folk stiller opp for oss ute på post. De kommer med boller og kaffe og sørger for at alle kanner er varme. Her om dagen kom den en bonde med ei bålpanne ned til mannskapene. Og hvis det var behov for mer ved, var det bare å si ifra. Innbyggerne kommer med alt fra kaker til mat og den omsorgen vi ser her nå er helt fantastisk å få kjenne på. Jeg blir veldig rørt, sier han.

Blir så lenge det er behov

Andreassen sier han vil være i Gjerdrum så lenge Forsvaret er til stede.

– Jeg aner ikke hvor lenge det blir, men det kjennes utrolig viktig å kunne bidra med det man kan.

– Så nå er det vikar i radiosendingen?

– Ja, og det går bra. Jeg har jo hatt ferie før, så vikar blir fikset. Og akkurat nå er hendelsene i Gjerdrum langt viktigere enn en radiosending.