Gå til sidens hovedinnhold

Mia (15) og Maria (15) er glade for ny plattform for unge uten kroppsfokus: – Virkelig på tide!

Artikkelen er over 2 år gammel

Den nye plattformen «Generation 2.0» handler om å fremme unge talenter, og heller fokusere på talent enn kropp. – Det er virkelig på tide at en plattform som dette blir til, mener Mia Kvam og Maria Bjerke.

Puls

Joakim Kleven har lansert internett-plattformen, som retter seg mot unge fra 13–27 år.

Mia Kvam (15) og Maria Bjerke (15) har mange positive tanker om «Generation 2.0». Deres første tanke er at det er fint at de fokuserer på det som er inni og ikke det som syns utenpå.

– Jeg synes plattformen har et bra budskap, for talent er mye viktigere enn utseende. Nå til dags er det mange influensere og lignende som blir anerkjent for deres utseende, ikke talentet deres, mener Maria.

Bra og nødvendig fokus

Mia synes det er bra at plattformen fremmer talent framfor kropp og utseende.

– Jeg liker spesielt musikkvideoen som var selve åpningen til «Generation 2.0». Den viser veldig mye om hva slags syn folk har på sosiale medier, sier Mia.

Jukser seg til utseende

Dagens generasjon tyr ofte til enkle grep, for eksempel Auto-tune og Photoshop for å høre eller se bedre ut, og bruke utseende sitt for å bli kjent. På grunn av det kan mange tenke at de ikke er bra nok, men når realiteten er at de egentlig ikke ser så bra ut i virkeligheten som på bildet.

Maria mener at stadig flere av dem som lever av sitt utseende, deler og fikser sine komplekser, siden de stadig finner flere ting de kan gjøre for å bli mer perfekte.

– Jeg synes det kan hjelpe på selvtilliten, fordi for mye fokus på utseende vil føre til kroppspress. Men med fokus på talent kan mange få bedre selvtillit, hvis man er kjent for talentet sitt mer enn for å være den peneste, sier Mia.

Er det nødvendig?

Når det kommer til nødvendigheten av «Generation 2.0», kan mange ha splittede meninger om dette. Det kan være fordi det allerede har blitt gjort noen grep for å minske fokus på utseende, eller at det rett og slett ikke er et problem lenger.

– Generasjonen i dag jakter stadig på det perfekte, i stedet for å være fornøyd med hvem man er. For meg blir det helt feil, for alle er unike på hver sin måte, sier Maria og fortsetter:

– Sånn som før jobber vi fortsatt med å ha størst mulig talent, men det er mange som bruker utseende sitt mer enn før for å bli kjent, for eksempel Kardashian-familien. Hvis vi prøvde å fokusere mer på talent enn utseende hadde nok ikke «Generation 2.0» vært nødvendig, mener Maria.

– Jeg synes det kan utgjøre en forskjell, for Joakim Kleven ser jo at vi bryr oss mest om utseende og at det er det man blir mest kjent for, mer enn for talentet, mener Mia.

Vil bruke nettsiden

I tillegg til en YouTube-video og en Instagram-konto, er nettsiden «generation2.no» selve plattformen. Der kan man få mulighet til å utforske talentene presentert den uken og lese intervjuet med dem.

Både Mia og Maria vil klikke seg innom nettsiden kontinuerlig eller når de føler for det.

– Jeg er usikker på om jeg vil klikke meg innom hver gang nye talenter blir representert. Derfor tror jeg at jeg heller vil gjøre det når jeg trenger litt motivasjon eller når jeg føler for det. Hvis jeg vet at det er noen folk jeg synes er interessante, har et bra talent eller personlighet, vil jeg definitivt sjekke det ut, sier Maria.

– Jeg har allerede gått innom nettsiden, og jeg synes det er kjempegøy og interessant. Jeg synes det er veldig bra å vise talentene på denne måten, så derfor vil jeg se på de ulike talentene ofte, avslutter Mia.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken