Gå til sidens hovedinnhold

Mia (15) har «hjemmepåske» – Puls gir deg tips til hva du kan finne på

Artikkelen er over 1 år gammel

Påskeferie betyr skolefri, og siden man har fri kan man kjede seg lett. Derfor gir Puls deg tips på ting du kan gjøre i påskeferien, som til og med kan gi deg mer påskestemning.

Puls

Mia Kvam (15) er hjemme i påsken, men vet godt hva hun skal finne på.

Påskekrim

Påske betyr påskekrim i form av bøker, filmer eller serier. Å lese påskekrim eller se på påskekrim er en tradisjon for mange. Av serier kan man blant annet se «Cheat», «Mord etter alfabetet», «Vera» og «Besett av ein seriemordrar». Av bøker kan man lese kan vi nevne «Formørkelsen», «Bjørnen», «Utenfor er hundene», «1793» og mange flere. For det er virkelig noe eget ved å sette seg ned i en godstol, drikke kakao, sette på litt musikk og lese en god påskekrim.

NRK Super har også sin egen påskekrim, der man kan stemme på hvem man tror er skyldig.

– Selv om det er NRK Super mener jeg den kan passe til alle aldre. Den er ikke så barnslig som mange kan tro, mener Mia.

Man trenger heller ikke å lese bøker, filmer og serier som kun er påskekrim, for Mia gjør ikke det.

– Jeg leser «Bare en natt til» av Anniken Jørgensen. Jeg ser også på filmer, for det meste bare anbefalte Netflix-filmer, forteller Mia.

Påskeegg

Butikkene har ofte priskrig om å selge billigst godteri i påsken. Derfor lønner det seg å ta seg en tur i butikken og kjøpe godteri. Man kan også ta seg en tur til Sverige for å kjøpe godteri der, og det er det mange som gjør. Mia tok seg en tur til Sverige sammen med familien sin, der hun kjøpte godteri.

I tillegg er det koselig å kjøpe et påskeegg man kan kose seg med, for å få enda mer påskestemning.

Kino

Det er overraskende mange filmer som vises i påsken. Alt fra komedier til skrekkfilmer. For eksempel kan man se «Shazam», «After», «Captain Marvel», «Pet Sematary» og «Us». Man kan også ta med seg familie eller venner så blir det enda koseligere.

Mia skal se filmen After sammen med søsteren sin.

– Vi gleder oss, sier Mia.

Naturen

Nå begynner snøen å smelte og sola titte fram. Derfor er det viktig i disse tider å nyte det fine været, og komme seg ut i den vakre naturen. Siden temperaturene blir høyere og høyere for hver dag, kan man, hvis man er heldig, sitte ute og tilbringe store deler av dagen sin der. Man kan også ta seg en tur på fjellet hvis man har mulighet til det.

Venner

Det kan kanskje virke som om du er den eneste av vennene dine som er hjemme i påsken, men det er neppe riktig. Det er nok mange som sitter hjemme sånn som deg og ikke har så mange planer. Derfor bør du gjøre avtaler og tilbringe tid med vennene dine, før det er slutt med ferie og tilbake til de vanlige rutinene igjen.

Mia skal være med Sk-ung. Det er et opplegg fra Sentrumkirken for ungdom. Mia driver med det to ganger i måneden på torsdager. Men hun er for det meste hjemme, så hun har tenkt å henge med vennene sine i tillegg.
– Familie er også viktig, så en dag dro jeg og søstrene mine på sykkeltur til MIX og kjøpte oss noe godt og syklet tilbake. Det var veldig koselig, forteller Mia og fortsetter:

– Lillesøsteren min Rikke og jeg henger mye sammen, så det kan hende vi går ut og tar noen bilder sammen og spiller spill sammen.

Slappe av

Selv om man vil utnytte ferien så mye som mulig, er det viktig å slappe av. Det er lov å sove lenger, ha late dager og virkelig ikke gjøre noen ting, for det er veldig viktig.

– Jeg slapper for det meste av hele påskeferien, for det er jo det ferie er for. Fri fra alt stress, avslutter Mia.

Kommentarer til denne saken