Gå til sidens hovedinnhold

Mette og Tor Henrik solgte tømmer for 2,4 milliarder kroner i fjor

Artikkelen er over 2 år gammel

Det har aldri vært hogd så mye tømmer i Viken Skog som i 2018. Det vises også i årsregnskapet, som nå er klart.

2018 har allerede lenge vært omtalt som et rekordår for skogbruket. Nå har landets største skogeiersamvirke Viken Skog gjort opp regnskapet fra fjoråret, og kan presentere gode tall.

– Vi i Viken Skog-konsernet har levert sterke tall i 2018. Veksten er drevet av økt omsetning, konkurransedyktig kostnadsnivå og en kompetansedrevet organisasjon av ansatte og skogeiere, sier daglig leder Tor Henrik Kristiansen i Viken Skog.

Viken Skog-konsernet solgte 3,3 millioner kubikkmeter tømmer i fjor. Det ga en omsetning på 2,4 milliarder kroner og et driftsresultat på 59,1 millioner kroner.

På bunnlinja ble overskuddet 74 millioner kroner, også godt hjulpet av et finansresultat på 18,6 millioner kroner.

Det gode markedet for tømmer skyldes spesielt at industrien i Sverige har økt kapasiteten. Mye av tømmeret fra norske skoger går over landegrensa og brukes i treforedlingsindustrien i nabolandet. Tømmerprisen har vært rekordhøy, spesielt på massevirke som er den delen av tømmerstokken som ikke går til sagbrukene. Høye priser har fått mange skogeiere til å hogge.

Viken Skog ser også effekter av arbeid med optimalisering av transport og hogstplanlegging. Bedre planlegging av drift og kommunikasjon med hogstentreprenørene har vært viktig. For femte år på rad økte plantingen i Viken Skog, og i fjor ble det plantet 7,8 millioner nye trær.

Datterselskapene til Viken Skog, Begna Bruk, SB Skog og Viken AT Market, leverer også gode resultater.

LES OGSÅ: Her viser Ståle fram sin splitter nye hogstmaskin til ministeren

Kommentarer til denne saken