Bjørn Harald Blaker: Som å ta lokket av en trykkoker

Ringerikes Blad vil sammen med 62 andre lokalaviser og Nettavisen undersøke vanlige folks #metoo-opplevelser.

Ringerikes Blad vil sammen med 62 andre lokalaviser og Nettavisen undersøke vanlige folks #metoo-opplevelser. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Dette er historiene om opplevelsene som har gnagd, men ikke blitt snakket om. Emneknaggen og kampanjen #MeToo har endret det. Nå lufter vi ut for å skape en ny start.

DEL

KommentarPå avstand har vi sett historiene fra Hollywood til norsk toppolitikk. I dag gir vi et bilde av hvor omfattende problemet med seksuell trakassering er nært oss, i vårt distrikt.

Vi gjør det koordinert i et 40-talls lokalaviser, og erfaringene er de samme alle steder: Når vi spør våre lesere om deres opplevelser er det som å løfte av lokket på trykkoker. Hele 487 ringerikinger har svart på sitt forhold til #MeToo-kampanjen og egne opplevelser knyttet til seksuelle krenkelser. 227 har fortalt sin historie. Historiene er sterke.

LES OGSÅ: Nær halvparten utsatt for seksuell trakassering

Noen av opplevelsen er mange er flere år gamle. Det viser at det er mange tiår med taushet har gnagd og skapt et trykk som aldri har blitt løst ut. De ferskeste historiene forteller oss at det er en kultur som ikke har blitt bedre. Det er fortsatt et problem.

Bjørn Harald Blaker

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad

Det er problem som rammer flere kvinner enn menn, og derfor er det passende å publisere resultatene på nettopp Kvinnedagen.

Nå er tiden for å lufte ut, snakke om det, og sørge for at vi får til endringer. Endringene må handle om mer enn hva vi ikke skal gjøre. De må handle om hvordan vi ønsker at relasjoner skal være på jobb, i sosiale sammenhenger, og i andre sammenhenger. Vi løfter på lokket for å bidra til å gjøre Ringeriksregionen bedre for alle som bor her.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags