Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologene: Østlandet og Sørlandet er værvinnerne til helga

Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om været fortsatt vil være generelt ustabilt framover, kan Sør-Norge glede seg over høyere temperaturer fra helgen og til midten av neste uke.

Til helgen er det Østlandet og Sørlandet som kan vente seg det beste været, mens Nord-Norge må forberede seg på mer regn.

Det er konklusjonen til statsmeteorolog Geir Bøyum ved Meteorologisk institutt.

– Kort oppsummert vil det fortsatt være ustabilt i tiden framover. Til helgen blir det bra vær på Østlandet og Sørlandet, mens Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge må belage seg på en god del regn, sier Bøyum til NTB.

Fredag vil det fortsatt være en god del regnbyger også på Østlandet, spesielt i vestlige og nordlige områder østafjells, men også perioder med sol. På Vestlandet og i Midt-Norge og Nord-Norge vil det være både regnbyger og frisk vind.

I Hønefoss melder Yr om en del sol og topptemperatur på 19 grader lørdag og 20 grader søndag.

LES OGSÅ: Drømmer du om lokale jordbær? Så lenge må du vente

Pent på Østlandet

– Østlandet vil få ganske pent vær på lørdag med temperaturer rundt 20 grader. Det er et høytrykk som bygger seg opp i Sør-Norge og som sørger for fint vær. Temperaturen vil gradvis stige til rundt 25 grader fram mot midten av neste uke da det vil bli noe kjøligere luft igjen, sier han.

Kommende onsdag ser i skrivende stund ut til å bli den varmeste lokalt, med 22 grader i Hønefoss.

Les også

På vei mot rekordvåt juni

Høytrykket vil flytte seg nordover til uka, og da er det Nord-Norge som vil oppleve sommerlige temperaturer mens regnet kommer tilbake til Sør-Norge.

På Vestlandet og i Trøndelag vil både lørdag og søndag være noe ustabilt, med overskyet og regnbyger, men også der med muligheter for sol og oppholdsvær innimellom.

Vått i nord

I Nord-Norge vil det gjennom hele perioden være regn og regnbyger, med litt oppholdsvær. Lave temperaturer og til dels sterk vind i deler av Finnmark fra lørdag kveld.

Først fra midten uka vil det snu for Nord-Norge, som da vil kunne få noe det noe varmere. Skyene forsvinner likevel ikke med det første.

Temperaturmessig kan ikke den nordligste landsdelen håpe på mer enn mellom åtte og ti grader i helgen.

Les også

Franske meteorologer: – Går mot unormal varm sommer i Nord-Europa

 

Kommentarer til denne saken