Wenche Trønnes: Hvem stemmer vi på, vi som har mistet bussen?

Mistet bussen: – Hvilket parti er det som kan hjelpe oss? spør Wenche Trønnes.

Mistet bussen: – Hvilket parti er det som kan hjelpe oss? spør Wenche Trønnes. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Nå må jeg bruke bil, fordi kollektivtrafikken er styrket. Dere gjør narr av oss, skam dere, skriver Wenche Trønnes i dette leserinnlegget.

DEL

LeserinnleggHøsten 2016 mistet flere bussen, de som bor på Utstranda og vi som arbeider på feil sted i Bærum. Skui, Vøyenenga og nedover.

31. januar 2017 svarte Roger Rydberg og Olav Skinnes, Lavrans Kierulf i Ringerikes Blad:

"Etter at vi tok over styringen av fylkeskommunen så økte vi rammen til kollektivtransport med 6 millioner kroner og budsjettet til trafikksikkerhetsutvalget med 2 millioner kroner i budsjettet for 2016.

Til tross for en meget krevende situasjon i høst så styrket vi rammen til kollektivtrafikk med 1,3 millioner kroner i år og legger opp til å styrke den ytterligere med 3,7 millioner neste år. Vi har med dette vist at selv med meget krevende situasjon så er samferdsel og kollektivsatsing et av hovedprioriteringene til Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Venstre, SV og MDG i Buskerud.

Det blir derfor helt feil når Lavrans Kierulf i Frp påstår at kollektivtransporten er svekket. Aldri før har det vært bevilget mer penger og satset så mye på samferdsel og kollektivtransport i Buskerud i regi av Buskerud fylkeskommune.

Det er ikke uvanlig å starte det nye året med nyttårsforsett. Dersom Lavrans Kierulf nå ønsker å bruke det nye året til å snakke om og finne gode løsninger på kollektivtransport, så ønsker vi han velkommen.

Ingenting ville glede oss mer enn om Frp begynte å ta klimautfordringene på alvor, og ville være med på laget og arbeide for gode framtidsretta løsninger. Vi er åpne for forslag og vil være imøtekommende for det Kierulf måtte komme med. Vi imøteser Frp som et nytenkende miljøparti."

Wenche Trønnes

Skulle jobbe for oss

Sandum i Arbeiderpartiet, hun var enige med alle partiene over her, hun skulle arbeide for kollektivtrafikken om hun kom inn på Stortinget, er det opp til meg kommer hun ikke dit. Hadde hun villet hatt mer kollektivtrafikk hadde hun ikke støttet de som tok vekk bussen for oss.

Jeg med flere har måttet øke kilometer på bilen for å kunne kjøre frem og tilbake på arbeid hver dag, for meg blir det 52,5 mil på en uke. Bruker bensin, jeg kan ikke kjøre med el-bil selv om dere sier det.

Kan faktisk ikke bruke så lang tid på arbeid som dere sier jeg/vi skal gjøre fra Hønefoss, til Sandvika og opp igjen til Vøyenenga. Har et annet liv også enn bare arbeid og arbeidsvei.

Har dere sett hvor stor trafikken er mellom Hønefoss, Bærum og Oslo? Jeg kjører i nesten kø hele tiden både frem og tilbake, og fortsatt kjører Brakar to busser etter hverandre, dette er sikkert lønnsomt.

Brakar sa en gang at de måtte konkurrere med bilen og da måtte de fort frem, det er derfor de ikke kunne kjøre alle steder.

Og tenk, MDG ville heller ikke at vi skulle ta bussen, de var med på dette de også.

Så det stemmer det Lavrans Kierulf har sagt i Ringerikes Blad, med kollektivtrafikken.

For mange av oss er den svekket fra Hønefoss og ikke styrket, jeg har tatt buss i 29 år, fra Botilrud til Bærum, og nå må jeg bruke bil, fordi at kollektivtrafikken er styrket. Dere gjør narr av oss, skam dere.

Hvem kan fikse bussen?

Så hvilket parti skal jeg stemme på? Hvem kan få bussen til å kjøre innom i Bærum og Utstranda igjen?

For hittil har det ikke skjedd noe. Jeg er den første som kommer til å ta bussen igjen bare jeg kommer dit jeg skal, og jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor den bussen som kjører til Sandvika ikke kan kjøre innom Skui, Vøyenenga og videre nedover.

Dere må ikke komme med argumenter om at det tar for lang tid, for det vet dere er bare tull.

Husk at det er ingen skam å snu, så hvilket parti blir det som kan hjelpe oss? Og dette må skje fort.

Gi oss et svar og resultater. For det er faktisk fem partier vi ikke kan stemme på, for de har stemt for å ta vekk tilbudet for oss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags