Innarbeidede butikker må vike for polet | Hanne H. og Jan L. Stub

MÅ VIKE: - Polet skal til Kuben, og det er med en viss overraskelse at to vel innarbeidede virksomheter blir sagt opp, skriver Hanne H. og Jan L. Stub i dette innlegget

MÅ VIKE: - Polet skal til Kuben, og det er med en viss overraskelse at to vel innarbeidede virksomheter blir sagt opp, skriver Hanne H. og Jan L. Stub i dette innlegget Foto:

Av
DEL

MeningerPolet skal til Kuben, og det er med en viss overraskelse at to vel innarbeidede virksomheter blir sagt opp fra de lokalene de har hatt i tildels svært mange år.

Store innsatser

De har sikkert innarbeidet seg med sine kunder de tok med til Kuben i sin tid. I de lokalene de har i dag. Ikke sikkert at det var lokalet de helst ville ha da de flyttet inn, men det er gjort store innsatser for å innarbeide seg der de er nå. Og så blir de ikke en gang spurt om de vil fortsette leieforholdet når kontrakten av en eller annen grunn går ut, uten rett til fornyelse.. Utrolig.

Her er Vinmonopolets nye lokaler: – Gleder meg til å flytte inn hos Anne Trine

Så da må altså de flytte, eller i verste fall gi opp sin virksomhet i Hønefoss. Det å starte på ny giv i nye lokaler i Hønefoss, selv om det skulle være på Kuben, krever sikkert investeringer langt utover bare det rent fysiske med lokalet og selve flyttingen, å innarbeide seg på et nytt sted i store Kuben er sikkert ikke bare lett i dag.

De beste lokalene

Årsaken er altså at Vinmonopolet ønsker å flytte seg vekk fra Sentrumskvartalet, og derfor har henvendt seg til Kuben for å få, etter deres mening og behov, de beste lokalene for sin virksomhet. De vil nemlig være nærmere kundegrunnlaget som likevel er på Kuben.


At det er lite med virksomhet rundt polet i dag er jo beklagelig. Kanskje kommer en av lavprismatkjedene dit snart, ingen av dem er jo på sydsiden ennå, og kundegrunnlaget etter at Brutorget ble ferdigstilt, burde være tilstede.

Det er forbudt å reklamere for alkoholholdige varer i Norge i dag. Dessuten er det monopol for å sikre at det ikke skal være lett tilgjengelig. Målet er en god, men streng, alkoholpolitikk. Et utsagn om at man ønsker seg flere kunder og at man vil få flere drop-in kunder virker da noe bakvendt på oss. Hvis det var målet med alkoholomsetningen, kunne man jo bare sluppet salget fritt.

Tenk dere om!

Nei, vi håper ledelsen på Kuben tenker seg om før de tvinger dagens leietagere ut av lokalene sine. Har de andre ledige lokaler får heller de tilbys AS Vinmonopolet. Men de bør være der de er, og være starten på oppbygging av et miljø i Sentrumskvartalet igjen.

Alkohollovens bestemmelse om at kommunestyret skal godkjenne beliggenheten til Vinmonopolets utsalgssted gjelder vel ikke her, men kanskje det burde brukes likevel.

Hanne H. og Jan L. Stub

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags