Sammenslåing av tre fylker | Håvard Jensen, Lavrans Kierulf og Vibeke Limi

Forbereder Viken: Disse 34 folkevalgte styrer prosessen som skal lede til at Viken fylkeskommune ser dagens lys 1. januar 2020. Foto: Tom Egil Jensen

Forbereder Viken: Disse 34 folkevalgte styrer prosessen som skal lede til at Viken fylkeskommune ser dagens lys 1. januar 2020. Foto: Tom Egil Jensen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi mener dette ikke er i tråd med Stortingets vedtak og intensjoner, som i sine vedtak ser for seg en økonomisk gevinst ved å slå sammen flere fylkeskommuner, skriver gruppelederne fra Østfold, Buskerud og Akershus fylkesting.

DEL

MeningerTre fylker skal bli til ett stort VIKEN fylke noe som er en stor oppgave med mange muligheter.

Viken skal ifølge vedtakene på Stortinget se på rasjonaliseringsgevinster og mulige innsparinger, denne intensjonen kan det se ut som flertallet i fellesnemnda til Viken ikke har fått med seg.

Når Frp i alle fylkene mener vi kan være nøysomme og bruke lokaliteter i Buskerud- Akershus og Østfold for lokalisering av VIKEN, ser det ut som vi ikke når fram med dette budskapet.

Vi mener at blant annet Galleriet i Oslo som eies av Akershus fylkeskommune og ligger tett på Oslo S kan brukes. Denne lokasjonen er noe av det mest sentrale en kan finne, med kort vei til Stortinget, regjering og Oslo kommune.

Flertallet i fellesnemnda for VIKEN mener tydeligvis at dette ikke er noen god idé, derfor velger de å se på tre mulige tomte alternativer på Lysaker, en postadresse som uten tvil genererer noen av Norges dyreste tomter.

4–6 milliarder kroner

Ferdig bygget er det stipulert en kostnad som hver for seg vil koste skattebetalerne et sted mellom 4–6 milliarder kroner ... du leste riktig – milliarder.

LES OGSÅ: Viken – den beste fylkeskommunen | Andreas Lervik, Lise Lund og Torunn Skottevik

Vi mener dette ikke er i tråd med Stortingets vedtak og intensjoner, som i sine vedtak ser for seg en økonomisk gevinst ved å slå sammen flere fylkeskommuner.

Nøkterne i forhold til lønn og godtgjørelser

Frp støtter vedtaket om å innføre parlamentarisme fordi dette vil ansvarliggjøre det politiske flertallet på en helt annen måte enn den styringsformen våre tre fylkeskommuner styres under i dag (formannskapsmodellen).

Vi forstår at dette vil medføre flere heltidspolitikere, derfor har vi også ment at man må være nøkterne i forhold til lønnsnivå og godtgjørelser. Vi mener den politiske topplønnen i Viken ikke skal overstige en stortingsrepresentant godtgjørelse og vil holde fast ved det.

Håvard Jensen er gruppeleder Østfold fylkesting, Lavrans Kierulf er gruppeleder i Buskerud fylkesting og nestleder i Viken Frp og Vibeke Limi er gruppeleder i Akershus fylkesting.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags