Hvem eier sannheten om eldreomsorgen?

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Man må ta historiene som blir fortalt fra eldreomsorgen i Ringerike på alvor, skriver Nanna Kristoffersen i dette leserinnlegget. Og spør hvem som eier sannheten om eldreomsorgen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Høyre arrangerte et bra møte om eldreomsorg.

Der fikk vi presentert sannheter fra alle ytterkantene. Når man inviterer folk inn, må man ta på alvor det de kommer med. Denne kunnskapen ansvarliggjør oss som politikere. Vi må bruke denne kunnskapen til å forbedre våre tjenester.

Solidaritetslista skal hjelpe Høyre å huske dette i det politiske arbeidet framover.

Høyre kaller bare på «kompetanse», ispedd litt privat drift, som botemiddel på de kritikkverdige forholdene i sektoren. De lover til og med at det ikke skal komme èn krone ekstra/ikke flere hender i omsorgen.

LES OGSÅ: Slik vil Høyre løfte eldreomsorgen

LES OGSÅ: Ap vurderer flere pleiere på sykehjemmene

Etter mer enn ti år med innsparinger, halvert antall sykehjemsplasser, og redusert grunnbemanning i tjenesten, mener Solidaritetslista at det også må mer ressurser til – slik vi også har foreslått i alle våre budsjettforslag hvert år. For meg er det å være politikker å være åpen og lytte til det folk forteller.

Man behøver ikke være enige i alt, men lytte med respekt og ta på alvor det som blir fortalt. Det å avvise, fornekte det folk forteller, skaper mistillit og motløshet mot politikkere og administrasjon. Det skaper lite samarbeidsvilje hos ansatte og pårørende.

For å få god kvalitet på våre tjenester er vi avhengige av et samarbeid med disse. Mange ansatte gjør en fantastisk jobb der ute og har mye å bidra med når det gjelder forbedringer.

Så: Hvem eier sannheten?

- Administrasjonen, som har to hovedregler: 1) gjøre som flertallet bestemmer, og 2) følge lover og regler. Og så lage beskrivelser som passer opp til dette, uten konkrete retningslinjer for hva som er «forsvarlig».

Eller:

- Ansatte og pårørende, som kan uttale seg ut fra praktiske erfaringer?

LES ALT OM VERDIGHETSKAMPEN HER

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.