Øystein Bråstad om utrygge eldre på Sokna: – Politikere, dere må ta over styringen

– Dette må være noen av de beste trygdeboligene i landet, sier Øystein Bråstad.

– Dette må være noen av de beste trygdeboligene i landet, sier Øystein Bråstad. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Øystein Bråstad har selv hatt sin mor boende i trygdeboligene på Sokna. Nå utfordrer han politikerne etter at det er bosatt av andre enn gamle og syke.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Lørdag 29. august leste jeg i Ringerikes Blad omtale om trygdeboligene i Sagveien på Sokna.

LES SAKEN: – Eldre føler seg utrygge

Svaret fra spesialrådgiver Sveinung Homme gjør meg ganske forbannet, for å si det rett ut.

Ekstra ille er det at dette svaret til lokalavisen helt sikkert er sendt skriftlig etter samtaler med flere avdelinger innen helseomsorg/tildelingsavdelingen. Dette viser en total uvitenhet om virkeligheten og er skremmende i forhold til den eldrebølgen som vil komme.

Først litt informasjon om trygdeboligene i Sagveien på Sokna, hvor min svigermor bodde de siste årene av hennes liv: Dette må være noen av de beste trygdeboligene i landet. Fantastisk vedlikehold så vel ute som inne. De er skreddersydd til gamle, syke med behov for rullator/rullestol. Det er ingen trapper eller dørstokker og det er stort bad. Hva er like viktig – boligene ligger kun cirka to minutter kjøring fra Sokna sykehjem.

Boligene ble bygd cirka 1990 spesialtilpasset eldre, syke.

Alderen på de som bodde i Sagveien var fram til for cirka seks måneder siden cirka 80 år. Slik er det ikke i dag.

Tre av leilighetene er bosatt av personer i aldersgruppen 25-50 år, som ikke trenger spesialboliger. Dette er leiligheter det er mangel på.

Det kan da ikke være så vanskelig å ha kontroll på leiligheter tilpasset rullator/rullestol, men tildelingskontoret har tydeligvis problemer med det.

Svar til Homme:

1) Homme sier at ved bosetting av flyktninger har kommunen tatt hensyn til at flyktningene har behov for å benytte seg av tilbud i Hønefoss. Hvorfor bosettes da asylsøkere i spesialbygde trygdeleiligheter i Sagveien på Sokna?

2) Homme sier at kommunen har et godt nok tilbud av kommunale boliger dersom man viser en viss fleksibilitet. I samme åndedrag vet ikke kommunen hvor mange som får bolighjelp. Hvis boligutfordringen er under kontroll; Hvorfor skal det bygges trygdeboliger på tomten etter rivning av Norderhovhjemmet?

3) Homme opplyser at det er 13 personer på venteliste for omsorgsboliger, og at det er yngre mennesker som ikke uten videre passer inn i boligkomplekser med eldre mennesker. Dette gjelder da tydeligvis ikke trygdeboligene i Sagveien. Det er også en stor løgn at kun unge står på listen til trygdebolig. Jeg vet om flere. En er i slutten av 80-årene. Vedkommende sitter i rullestol og må ha hjelp til det meste. Hun fikk avslag på trygdebolig og er dermed ute av listen.

Hvor godt er dere politikere informert om slike forhold som i Sagveien?

Dere må ta over styringen og ikke la rådhuset styre som det passer dem.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken