Anne-Berit Tuft (Sol): – Et tankekors at helse og omsorg anses som en inntektskilde

Rom ved H¿nefoss omsorgssenter


Enerom pΠavdeling A6 som skal legges ned

Rom ved H¿nefoss omsorgssenter Enerom pŒ avdeling A6 som skal legges ned Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Helse og omsorg skal ikke måles i kroner, skriver Solidaritetslistas Anne-Berit Tuft i dette leserinnlegget.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg må bare innrømme at jeg har problemer med begrepet «varme hender» i eldreomsorgen.

Det er profesjonelle og flinke ansatte som også har tid til å gi en klem, stryke over kinnet og holde i hånden jeg vil ha.

Så øverst på min ønskeliste står det at vi skal ha flere heltidsansatte helsefagarbeidere som har tid og rom til å gjøre det de kan aller best – gi relevant pleie og omsorg. Og ikke minst, med gode lønns- og arbeidsvilkår. I mange år har kommunens politikere, med noen hederlige unntak kuttet i budsjettene til sykehjemmene.

Og aldri har vel lokalavisen brukt så mange spaltemetere på den krisen som har oppstått. En krise som er ikke var villet, men et resultat av for lave budsjetter/bevilgninger gjennom mange år.

En krise hvor politikere i posisjon lukket ørene for alle faglige råd og ikke evnet å se konsekvensen av det de gikk inn for. Det er ellers et tankekors at helse og omsorg anses som en inntektskilde.

At helseforetak skal «lønne» seg og hvor man setter en pris på behandlingen. Vinneren er den som tjener mest og bruker minst. Helse og omsorg skal ikke måles i kroner. Helse og omsorg er ingen utgiftspost, det er det sikkerhetsnettet et velfungerende demokrati har.

Alle skal få lik behandling, det er ikke lommeboka som skal være avgjørende om du skal få en verdig alderdom eller holde deg frisk.

Jeg ønsker meg en eldreomsorg hvor hver enkelt ses og får leve så aktivt som mulig. Leve slik at livet får mening, være ute så mye den enkelte ønsker og kunne sanse årstidene. Det at vi blir eldre, betyr ikke at livet skal stoppe opp og settes på vent.

Solidaritetslista kommer til å fortsette arbeidet for at kommunen kan tilby alle eldre en trygg og verdig alderdom. Og med dedikerte helsefagarbeidere i fast heltidsjobb. Heltid er en rett, deltid en mulighet – det må vi alltid ha med oss!

Les alt om verdighetskampen her

En krise som er ikke var villet, men et resultat av for lave budsjetter/bevilgninger gjennom mange år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken