Veme, ei bygd med muligheter? | Elling Chr. Heggen

KVALITETER: - Vemebygda har absolutt sine kvaliteter i dag, og disse kan utvikles videre, mener Elling Chr. Heggen.

KVALITETER: - Vemebygda har absolutt sine kvaliteter i dag, og disse kan utvikles videre, mener Elling Chr. Heggen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Veme, ei bygd med nærmere 1000 innbyggere, like nordvest for Hønefoss. Har bygda ei framtid i Ringerike kommune? Tror det er all grunn til å stille et slikt spørsmål ovenfor politikerne og administrasjonen i kommunen.

Vemebygda er bosted for mange som ønsker å ha gode armslag rundt seg. Her er kort tilgang til natur og frisk luft.

Mange familier

Mange barnefamilier har etablert seg her i de senere åra. Det å vokse opp på bygda har sine kvaliteter, som mange setter stor pris på.

LES OGSÅ:

Det og tidlig kunne bruke hammer, spiker og skiftenøkkel har også sine fordeler. Det kan nevnes at bygda har mange dyktige håndverkere, som bidrar i næringslivet på Ringerike.

Mange ungdommer som er vokst opp i bygda har høyere utdanning. Noen av disse flytter ut fra kommunen, noen etablerer seg i bygda, noen andre steder i kommunen.

Mange har forkjærlighet for hjembygda, kan tenke seg å etablere seg her, hvis det legges til rette for det. Pr i dag så er tendensen at bygda absolutt ikke forgubbes eller eldes.

Ringerike kommune bruker store ressurser på sentrumsutvikling med storstilt leilighetsutbygging. Tendensen her, må en vel kunne si, at det er godt voksne med solid økonomi, som etablerer seg i disse leilighetene. Dette kan i og for seg være vel og bra, men det er viktig for en kommune å bidra til et mangfold.

Trygge omgivelser

Hvor er det barnefamiliene ønsker å etablere seg? Her er tilrettelegging av trygge omgivelser i nærmiljøet viktig, barnehage, lett adkomst til arbeid, skole og fritidsaktiviteter. For alle er et godt nærmiljø viktig, og i særdeleshet for de yngste barna.

LES OGSÅ: 60 år med bensin på Veme: – Nå er det Vemeburgeren som selger

For et år siden sto ordfører Kjell B Hansen i kirkestua på Veme, (riktignok ikke i kirka) og fortalte at politikerne hadde vedtatt å gjøre Heggen barnehage permanent, og ikke midlertidig. Dette til stor applaus blant tilhørerne. Dette var imidlertid før kommunevalget.

I 1933 lanserte Arbeiderpartiet slagordet by og land hand i hand. Dette slagordet er nå totalt forlatt i Ringerike Arbeiderparti. Nå heter det, det bor ikke så mange der, kommunen trenger ikke bidra for å legge forholdene til rette, det blir for dyrt.

Rausheten er fraværende

Rausheten og medansvarligheten er totalt fraværende. Bygda fremstilles nå fra politikere og administrasjonen som mer til bry, enn til nytte for Ringerike kommune.

Vemebygda har absolutt sine kvaliteter i dag, og disse kan utvikles videre, her har en mulighet for å leve tett på fotosyntesen og praktisere sirkulær økonomi i et miljøperspektiv i fremtiden.

Vi som bor på Veme, er derfor av den oppfatning at bygda er en ressurs, og vil kunne være det for mange (inkludert Ringerike kommune) også i fremtiden, men for å omskrive litt fra Piet Hein.

Naturen er vår far og mor som gode gaver gir oss. Ringerike kommune er vår storebror som tar det hele fra oss.

Elling Chr. Heggen


LES OGSÅ: Nå vil Anders (26) drive familiebedriften videre: – Jeg ønsker å skape noe for fremtiden

LES OGSÅ: Nå vil Trond (54) bygge ut Shell-stasjonen på Veme: Får 750 kvadratmeter med bilhall og verkstedSkriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags