Bjarne Bjerkeli: Politikere som mener de vet best

VANNSCOOTER: – Jeg inviterer herved politikerne i Ringerike og Hole ned til  fjorden for å se og prøvekjøre våre vannscootere. Da kan de bli litt kjent med det de mener så veldig mye om, men kanskje ikke har så stor erfaring med, sier Bjarne Bjerkeli i dette innlegget.

VANNSCOOTER: – Jeg inviterer herved politikerne i Ringerike og Hole ned til fjorden for å se og prøvekjøre våre vannscootere. Da kan de bli litt kjent med det de mener så veldig mye om, men kanskje ikke har så stor erfaring med, sier Bjarne Bjerkeli i dette innlegget. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg tror det henger igjen en del fordommer når det gjelder disse farkostene, skriver Bjarne Bjerkeli om politikernes skepsis til vannscootere på lokale fjorder.

DEL

LeserinnleggJeg blir lei av å lese om vrangforestillinger og sidrumpa politikere som har masse meninger om noe de selv avslører at de ikke vet nok om. Og har de noe erfaring eller noen egne opplevelser om temaet, eller blir de påvirket av dem som overhodet ikke vil tillate noe? Eller hverfall ikke noe som er noe nytt og kan gi oss enda en dimensjon av og oppleve den vakre fjorden i distriktet på.

LES OGSÅ: Klart nei til vannscootere i Ringerike, Hole vil tillate fjordkjøring

Komisk

Det til tider komisk å følge påstander og argumenter fra Ringerike og Hole. Det dreier seg om vannscootere som man sitter på og som ligner mest på en båt. To eller tre seter, ikke de trikse-scooterne som man står på. De blir brukt i sporten og bare på lukkede baner, dette er en vesentlig forskjell. Og ikke kunne likestille vannscooter med båt er for meg rart.

LES OGSÅ: Leier ut vannscootere i Hønefoss

Vi har i tre år drevet med utleie av vannscooter i Oslofjorden og en sesong i dette området. I fjor var jeg selv ute å kjørte noen turer med familien, for å gjøre meg litt kjent med hvorfor dette er så farlig og skummelt i Ringerike og Hole i forhold til landet for øvrig. Det gikk overraskende bra, jeg kjørte rundt, snakket med folk på fjorden og ved badestedene og folk langs land om de syntes det var mye bråk eller om hva de syntes om vannscooteren på vannet. Alle jeg var i kontakt med hørte nesten ikke at jeg kom og syntes det var en morsom farkost og ville gjerne prøve (og det fikk de) til stor begeistring, de var veldig positive.

Når det kommer en gammel båt med en 25-hester, så bråker den farkosten til sammenligning mye mer. Dagens vannscootere er utviklet utrolig mye og har firetaktsmotorer som ikke støyer. Du sitter lavt i vannet og det er morsomt å svinge og kjøre i bølgene.

Lavterskeltilbud

Da jeg prøvde meg litt med utleie av disse i Hønefoss i fjor, så var det for å skape et lavterskeltilbud til folk som vil en tur på fjorden. Det fungerte sånn at de leide for en dag eller en helg og var ute og koste seg i finværet. Det var mor og barn, det var politimenn og det var kjærestepar som dro til foreldre som hadde hytte ved fjorden. Dette gikk veldig bra, ingen klager. Og som tidligere sagt dette har fungert bra i Oslofjorden. Jeg snakket med politiet der i fjor, og de sa de ikke hadde hatt noe problemer med vannscooterne.

Jeg tror det henger igjen en del fordommer når det gjelder disse farkostene, og i hvert fall hvis man ikke har vært og sett og prøvd selv, så man vet hva man snakker om.

Regelverk

Jeg er overhodet ikke tilhenger av grisekjøring og forstyrrende adferd for andre som ferdes på fjorden, men dette er allerede lovregulert og må da håndheves som all annen adferd på fjorden. Jeg kommer ikke til å forsette å leie ut vannscootere i området hvis det blir forbudt i begge kommunene, men da tenker jeg at jeg heller kan kjøpe noen båter med V8-motor. De har ikke avstandsbegrensning til land som vannscooterne har. Å leie ut disse, det er jo bedre for miljøet? Tenker fuglene også kommer til å svette litt av det. Skjønner du fornuften!

Jeg inviterer herved politikerne i Ringerike og Hole ned til fjorden for å se og prøvekjøre våre vannscootere. Da kan de bli litt kjent med det de mener så veldig mye om, men kanskje ikke har så stor erfaring med. Ta kontakt med meg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags