Viktig med kontinuerlig sjekk av avløpsanlegg

Artikkelen er over 4 år gammel

Det jobbes for å få tilsyn ved alle avløpsanlegg hvert femte år, skriver Ingrid Strømme (rådgiver vann og forurensning) og Elin Hviding Roaldkvam (rådgiver tilsyn avløpsanlegg) i Ringerike kommune.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Viser til spørsmålene fra leserinnlegget til Berit Nyhagen om tilsynsgebyr.

Tilsyn av avløpsanlegg vil være en kontinuerlig kontroll uavhengig av avløpsanleggets tilstand ved siste tilsyn.

Hvert femte år

Det skal jobbes for at alle får tilsyn hvert femte år. Det samme gjelder gebyret. Det er et årlig gebyr som en får så lenge en eier et privat avløpsanlegg.

Når Ringerike kommune gir tillatelse til at et hus eller en hytte skal få lov til å slippe ut avløpsvann, gir kommunen samtidig tillatelse til huseier å forurense.

Et utslipp av avløpsvann er altså en forurensing selv om det blir renset i et avløpsanlegg. Selv om vannet blir renset, er det ikke drikkevannskvalitet på vannet når det har gått gjennom anlegget.

Bakteriespredning

Det er fortsatt fare for å spre bakterier videre som kan gjøre mennesker syke, og fosfor og nitrogen som kan være skadelig for miljøet i for store konsentrasjoner.

Det er derfor viktig med kontinuerlige tilsyn av anleggene, og få sjekket at de fungerer som de skal.

Ringerike kommune ønsker å gjøre tilsynsordningen så rettferdig som mulig, og har valgt å innføre årlig tilsynsgebyr. Dette for at det skal bli likt beløp å betale for alle som har privat avløpsanlegg.

LES TIDLIGERE SAKER:

Ingrid Strømme,rådgiver vann og forurensning, og Elin Hviding Roalkvam, rådgiver tilsyn avløpsanlegg i Ringerike kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags