Gå til sidens hovedinnhold

Bjørn Harald Blaker: Tusen takk, alle dere som jobber for oss

Artikkelen er over 4 år gammel

Hverdagen kommer fort, men akkurat i dag bør vi stanse opp, og takke.

Kommentar Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lyset er skrudd på i valgvakelokalene. Flittige koster samler sammen valgkampbrosjyrer, roser, sukkertøy, konfetti og lommetørklær. Valgkampen er over. Valget er tatt. Resultatet er klart.

I dag er hundrevis i vår region, og titusenvis av engasjerte mennesker i landet for øvrig, slitne. De har jobbet hardt og lenge for det de tror på. De har ikke gjort det for egen del, de har gjort det for samfunnet. De har ikke jobbet egoistisk. De har jobbet for deg og meg, og for at vi skal få leve i et enda bedre samfunn i framtiden. Det sier ikke lite, i verdens beste land.

Vi er så heldige at vi lever i et land der det er menings- og ytringsfrihet. Det er rom for alle, for alle retninger av tro og meninger. Vi lever i et land der valgkampen er ryddig og fylt av respekt for hverandre. Ja, debattene har hatt temperatur, og kampen har vært tydelig, men i bunn ligger respekten. Når støvet legger seg, preges situasjonen av raushet og oppriktighet. Vi er heldige som har et land med en god kultur for et levende demokrati. Det skal vi være takknemlige for, uavhengig av om vårt parti ble vinner eller taper.

Bjørn Harald Blaker

Redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad.

 

I dag bør en ekstra takk gå til alle som jobber for demokratiet vårt. Alle partier har mobilisert på en imponerende måte. Unge som ikke har stemmerett, og eldre som kanskje har stemt for siste gang, har stått på for det de tror på. Grasrotbevegelsen har imponert. De har lagt ned enorm innsats time etter time, kvelder, netter og helger for å jobbe for det de tror på. Tusen takk!

De har jobbet hardt og lenge for det de tror på. De har ikke gjort det for egen del, de har gjort det for samfunnet.

 

Vi takker alle de der hjemme, som har latt sine kjære jobbe så mye. De har gitt dem muligheten for å kjempe for det de tror på, de har styrt skuta hjemme for at andre skal få kjempe for samfunnsutviklingen. De har tålt at de ikke har fått være sammen med sine kjære på fritiden i denne hektiske perioden. Det er helt avgjørende for demokratiet. Tusen takk!

Å bygge et godt og levende demokrati er ikke noe som kan vedtas. Det må gjøres, og det må gjøres av mange.

I dag fortjener alle som har bidratt til dette i valgkampen vår takk. De trenger det også, for arbeidet er ikke fullført. Det er nå det starter. Det er nå ambisjonene skal omsettes til handling. Våre folkevalgte bruker sin fritid på dette, og i det daglige vanker det nok oftere kjeft enn ros for innsatsen. Ikke glem rosen. Ikke glem at de vil det beste for samfunnet, uansett hvilken politisk retning de tror på.

Vi bor i verden beste land, med det som kanskje er verdens beste folkestyre. Det må vi være takknemlig for, og hegne om.

Våre folkevalgte bruker sin fritid på dette, og i det daglige vanker det nok oftere kjeft enn ros for innsatsen. Ikke glem rosen.

MER OM VALGET:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.