Tillitsvalgte: – Hvordan skal Ringerike få nok sykepleiere?

Hvordan tenker man seg at man kan rekruttere høy fagkompetanse med bruk av lange vakter, lite fagmiljø og liten mulighet for faglig utvikling og forskning, spør man om i dette innlegget.

Hvordan tenker man seg at man kan rekruttere høy fagkompetanse med bruk av lange vakter, lite fagmiljø og liten mulighet for faglig utvikling og forskning, spør man om i dette innlegget.

Artikkelen er over 5 år gammel

Lokalpolitikerne utfordres i dette leserinnelgget på hvordan rekrutteringen av sykepleiere skal økes.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har den siste tiden vært fokus på eldreomsorgen i Ringerike kommune og 11.08. arrangerte Ringerike Høyre til folkemøte hvor blant annet helseminister Høie og statssekretær og stortingsrepresentant Kristin Ørmen Johnsen holdt sine innlegg.

Her ble det signalisert at Kommunehelse-Norge hverken kunne regne med flere hender eller øremerkede midler til eldreomsorgen i kommunene. Dette til tross for erkjennelse av et økende antall eldre med behov for kommunale, avanserte helsetjenester. 

Kommunene måtte se på mulighetene for å «omdisponere» sine ressurser. Videre sa Høie at man måtte tenke annerledes – og refererte blant annet til at innføring av lange vakter for de ansatte var en måte å heve kvaliteten på tjenestene….Det ville føre til en bedre kontinuitet og oppfølging av brukerne.

Ørmen Johnsen, som selv er sykepleier, kunne fortelle at det var vanskelig å rekruttere fagpersonell til sykehjemmene og at mangel på muligheter for faglig utvikling og forskning var en av årsakene til dette.

Som sykepleier må jeg si at dette høres ikke videre fristende ut. Hvordan tenker man seg at man kan rekruttere høy fagkompetanse med bruk av lange vakter, lite fagmiljø og liten mulighet for faglig utvikling og forskning? I tillegg er halvparten av sykepleierstillingene som lyses ut deltidsstillinger (rett til heltid – mulighet for deltid ...).

Ifølge KS trengs det 5.000 nye sykepleiere til norske kommuner i året mens vi utdanner 3.500.

Hva tenker de politiske partiene i kommunen om dette foran kommunevalget? Hvilke rekrutteringsplaner legges for å skaffe nok sykepleier?

Hva vil partiene i form av konkrete tiltak gjøre for å bedre kvaliteten på sykehjem og i kommunehelsetjenesten i Ringerike?

Vi vil samtidig benytte muligheten til å berømme ordfører Hansen for den ydmykheten han legger for dagen ved å ta signalene fra brukere og pårørende på alvor.

LES OGSÅ: Ordfører Kjell B. Hansen ber Fylkeslegen granske eldreomsorgen i Ringerike

LES OGSÅ: Ordfører Hansen: – Det arbeides med å gjennomføre forbedringer

Erkjennelse av svakheter og mangler i organisasjonen er første skritt på vei til en bedre tjeneste. Kanskje et eksempel til etterfølgelse i andre forvaltningsledd i kommunen?

LES OGSÅ: Rådmannen: – Ting har ikke fungert optimalt i helse og omsorg

LES ALT OM VERDIGHETSKAMPEN

Ifølge KS trengs det 5.000 nye sykepleiere til norske kommuner i året mens vi utdanner 3.500.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken