Jevnaker Arbeiderparti vil satse på lærlinger

Andritz Hydro tar imot mange lærlinger.

Andritz Hydro tar imot mange lærlinger. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Jevnaker har allerede god dekning av lærlinger, men Aps Lill Helen Olimb forsikrer i dette leserinnlegget at de vil fortsette satsningen.

DEL

LeserbrevI Jevnaker er målet én lærling per 1000 innbygger, og i dag har vi 12 lærlinger, noe vi er stolte av.

Jevnaker Arbeiderparti ønsker en økt satsning på lærlinger, og flere lærlingplasser i Jevnaker i samarbeid med skolene og det lokale næringslivet.

LES OGSÅ: Jevnaker stiller nye lærlingkrav

Lærlinger er en svært viktig ressurs i arbeidslivet, og vi trenger mange lærlinger skal vi klare å møte fremtiden med nok fagutdannet personell.

Lærlinger bidrar til økt kunnskap, nye og innovative ideer, kreative løsninger, ny skolekunnskap som bedriftene får glede av, og ikke minst må veilederne for en lærling være en god støtte i form av kunnskap, opplæring, oppfølgning og trygghet.

Derfor ønsker vi i Jevnaker Ap at kommunen stiller krav til at entreprenører som får kommunale oppdrag skal være lærlingebedrifter. Det er også et bidrag til å forhindre sosial dumping i kommunen.

LES OGSÅ: Haakon Tronrud: – Tragisk å se at skolen ble bygd av en entreprenør uten lærlinger

Vi vet i dag at blant annet Andritz Hydro må headhunte lærlinger for å rekruttere platearbeidere til yrket. De fortalte ved vårt besøk at de rekrutterer lærlinger tidlig, og at det er viktig at de blir fulgt nøye opp med opplæring slik at de kan beholde de i bedriften når de er fagarbeidere.

LES OGSÅ: – Lærlingene er det viktigste for rekrutteringen

Det må satses på yrkesfag! Uten lærlinger i yrkesfagene stopper Norge opp, og vi må tilrettelegge og markedsføre yrkesfagene, samt gi yrkesfagene det løftet de fortjener. Vi trenger hver eneste lærling som fagarbeider etter læretiden.

LES OGSÅ: – Morsomt å føle at man har løftet yrkesfag

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags