Riktig mat kan redusere medisinforbruket | Unni Carlsen

Av
DEL

Valg 2019: DebattRiktig mat og ernæring kan redusere medisinforbruket og gi eldre energi. God mat og godt fellesskap for eldre er viktig for at eldre skal spise nok mat. Maten skal se bra ut-den skal smake og dufte godt….

Under- og feilernæring er et stort problem blant mange eldre.

Oppgraderingen av vårt lokale sentralkjøkken på Hønefoss ser ut til å ha vært positivt, og de ansvarlige kokkene der er dyktige på sitt felt. Det blir samtidig fulgt godt opp i samarbeid med ansvarlige på institusjonene.

LES OGSÅ: Gamle nok til å bestemme selv | Unni Carlsen (H)

Jeg har et positivt inntrykk av maten som ble servert på institusjonen min mor bodde- maten smakte godt, så innbydende ut på tallerken- porsjonene var bra tilpasset, og det var godt med grønnsaker.

LES OGSÅ: Unni Carlsen: | Slik bør eldreomsorgen forbedres

De ansatte fulgte opp, det duftet mat når man kom inn i spisesalen, selv om maten i utgangspunktet var fra sentralkjøkkenet. De ansatte gjorde en stor jobb for å ferdigtilberede maten på stedet.

Det jeg så var at det er veldig viktig med godt samspill mellom ansatte i de forskjellige institusjonene og ledelsen for sentralkjøkkenet for å få dette til å fungere bra. Det gleder meg å se at det fungerte.

LES OGSÅ: Sykehjemmene er bygd ned til det halve | Einar Zwaig 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags