Gå til sidens hovedinnhold

Eva Bekkelund-Eriksen: Sandra Bruflot bør bli ordfører i Hole

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi må ha kvinne med substans i ordførerstolen. Unge Høyre lederen Sandra Bruflot er den beste kandidaten, skriver Eva Bekkelund-Eriksen i dette innlegget.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Partiene forbereder neste års kommunevalg. Nominasjonskomiteer drøfter kandidater. Ringerikes Blad forteller oss at gamle «ringrever» kan komme til å fronte Ringerike Arbeiderparti. Skal vi tro lokalavisen er varaordføreren i Hole så godt som valgt allerede.

Både i Ringerike og Hole trengs fornyelse. Partienes nominasjonskomiteer bør ta et klart oppgjør med egeninteressene og luke ut investorene, som har fått stor innflytelse i lokalpolitikken, og tar kvelertaket på lokaldemokratiet og innbyggernes innflytelse.

Partiene lokalt og nominasjonskomiteene bør selv ta et oppgjør med denne utviklingen, og rydde opp for å styrke egen integritet og troverdighet og ikke minst demokratiet.

LES OGSÅ: Jakten på Bergers etterfølger er snart i gang – Klever er aktuell

De politiske miljøene er små, og dette er den store utfordringen. Utvalget er lite. For å hindre fortsatt forvitring og ytterligere svekkelse av lokaldemokratiet, må nominasjonskomiteene lete i det vide og det brede for å finne og fremme gode kandidater. Dette er en av nominasjonskomiteens aller viktigste oppgave. Lokalpolitikk må engasjere. Partiene må åpne opp for nytenkning.

I Hole er endringer helt nødvendig. Vi trenger et politisk lederskap som er kompetent og som kan håndtere alle de krevende sakene på en ryddig og tillitvekkende måte, og ikke minst ivareta innbyggernes interesser. Det er for eksempel svært problematisk at våre folkevalgte ombud har neglisjert vedlikeholdet av bygninger og veier, og i praksis opparbeidet en betydelig gjeld, som ikke kommer fram i det kommunale regnskapet.

Høyre i Hole står ikke like sterkt lenger, og kan få problemer med å vinne tillit i alle grendene. Hole Arbeiderparti har ikke brukt muligheten til å markere politikk eller ledelse. Partiet er ikke et tydelig opposisjonsparti, verken i formannskapet eller kommunestyret. Høyre vil derfor være en politisk hovedaktør i Hole.

Vi må ha kvinne med substans i ordførerstolen. Unge Høyre lederen Sandra Bruflot er den beste kandidaten. Hun framstår som dyktig, hardt arbeidende og seriøs, og hun ser ut til ha det moralske og etiske kompasset på plass. Høyre i Hole burde satse på Bruflot. Hun virker kompetent, har politisk erfaring og vist at hun mestrer vanskelige saker og utfordringer på en ryddig og god måte. Hun kan bidra til en positiv utvikling i Hole.

Eva Bekkelund-Eriksen

Holeværing

 

De som følger med på det politiske miljøet og lytter til hva folkevalgte ombud sier og vedtar i formannskapet, kommunestyret og politiske utvalg blir ofte forbauset over politikernes manglende kunnskap og kompetanse. Fravær av engasjement, åpenhet, spørsmål og interesse for innbyggerne kan virke urovekkende.

Lytter du godt etter, vil du bli overrasket over at folkevalgte ombud i sjelden grad snakker om innbyggerne og ivaretakelse av innbyggernes interesser. Blant dem som i dag sitter i kommunestyret, er det en som peker seg ut: Arbeiderpartiets Svein Solheim framstår som prinsipiell og ryddig, og ville vært en god ordfører for oss som bor i Hole.

Sandra Bruflot og Solheim er derfor to verdige og gode ordførerkandidater, som ville tjent innbyggerne i Hole. Det er nettopp dette kommunen vår trenger nå: Et lederskap som tar ansvar og som er troverdige når vi drøfter hvordan vi kan ta vare på den flotte bygda vår og de som allerede bor her.

Da kan vi med større tillit og trygghet møte framtiden, med alle utfordringene og mulighetene. Med Sandra eller Svein øker sjansene for å få dette til.

LES TIDLIGERE INNLEGG:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.