– Årene går, hatet består 

POLITISK: – Alle som har trodd at Minnestedet etter 22. juli er nasjonalt og upolitisk, har vel nå forstått at det ikke er det, sier Anette Morén i dette innlegget.

POLITISK: – Alle som har trodd at Minnestedet etter 22. juli er nasjonalt og upolitisk, har vel nå forstått at det ikke er det, sier Anette Morén i dette innlegget. Foto:

Av

– De som bor på Utstranda venter fremdeles på en annen plassering av minnestedet, skriver Anette Morén og Rasmus Lindberg i dette leserinnlegget.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Åpent brev til Jørgen Watne Frydnes, leder i Utøya AS:

«Ventet i 34 uker på kommunen: – Trist for alle som har søkt», sto det å lese i Ringerikes Blad. Hvordan tror du det er for dem som bor på Utstranda? De venter fremdeles på en annen plassering.

For dem har ukene blitt år. AUFs fine ord om verdier og demokrati (fra gresk demos «folk» og kratos «styre») må være unntatt dem.

Alle som har trodd at Minnestedet etter 22. juli er nasjonalt og upolitisk, har vel nå forstått at det ikke er det. Det er høyst politisk med partipolitisk eierskap og en agenda.

Som det ser ut i dag, blir AUFs læringssted om 22. juli avhengig av transportlogistikk og bemanning. Vi håper det nye styret i Hole kommune gjennomskuer agendaen som ligger bak dette «prosjektet» og skjønner hvem som sitter med makten.

LES OGSÅ: Utøya-naboer reager på minnested – varsler søksmål

Et viktig spørsmål er hvilken kunnskap AUF mener de har for å klare og motvirke ekstremisme, radikalisering og hatefulle ytringer?

Hadde forslaget om et Minnenes hus på «Utsikten» vært en realitet, kunne hvem som helst når som helst oppsøkt lærings- og minnestedet. Årene går, hatet består.

Om Norge skal komme seg videre, må utgangspunkt for læring være ny og relevant kunnskap. Bare når vi forstår hvordan, kan vi forebygge. I boken Hvem er jeg i et traumatisert samfunn skriver den tyske professoren i psykologi og traumespesialist Franz Ruppert (s. 130): Anders Behring Breivik er et godt eksempel hvis man vil studere de ødeleggende konsekvensene av et traumetrias.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags