Kjærlighetens bro til Utøya | Maria Aldersjøen

PÅ TIDE: – Nå må tiden være inne for at minnesmerket må komme på plass på kaia hvor nettopp ungdommene dro fra, skriver Maria Aldersjøen.

PÅ TIDE: – Nå må tiden være inne for at minnesmerket må komme på plass på kaia hvor nettopp ungdommene dro fra, skriver Maria Aldersjøen. Foto:

Av
DEL

MeningerDet er med undring og tristhet man følger den «evigvarende» debatten om minnesmerket for de mange ungdommers tapte liv på Utøya.

LES OGSÅ: Vedtatt med seks mot én stemme: – Forferdelig skuffende

Livene som brutalt og meningsløst ble avsluttet med ett eller flere skudd, av en ung mann fylt av hat til demokratiet og vårt sosiale samfunns samhold.

Avgjørelsen må tas

Man kan til dels forstå begge parter i sine synspunkter. Men etter så mange år må avgjørelsen tas, selv om det ikke kjennes rett for alle.

Man undres: Bygges det opp et slags «hat»-forhold? Vi vil ikke – vi skal ikke – vi skal kjempe med alt vi har osv. Hvor er fokuset flyttet?

Minnestedet etter 22. juli har gått under radaren | Anette Morén

Kjærligheten – lysene – blomsterhavet og samholdet som overvant hatet tiden etter 22 juli 2011 var som balsam for det norske folk som fortsatt var i en sjokktilstand.

Denne kjærligheten og varmen spredde seg også til mange andre land, og ble en markering på kjærlighet i praksis.

Kjærlighetens vind

Man skulle så gjerne se at vi fortsatt kunne bygge på denne kjærlighetens vind som snudde hat til kjærlighet – snudde mørke til lys – ga håp og lindring i tapet. Og ikke minst: Overskygget grusomhetens budskap.

Nå må tiden være inne for at minnesmerket må komme på plass på kaia hvor nettopp ungdommene dro fra, og aldri kom tilbake til. La dette minnesmerke bli til ære og heder for de tapte liv 22 juli 2011. I stedet for en bitter strid eller uenighet, la det stå som en kjærlighetens bro til Utøya

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags