Gå til sidens hovedinnhold

Gledelig og klar melding

Artikkelen er over 4 år gammel

– Elever, lærere, foreldre og lokalsamfunn i Buskerud er hørt. Politikerne har lovet at de ikke vil rasere videregående opplæring i Buskerud.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Utdanningsforbundet Buskerud vil uttrykke stor lettelse og optimisme etter at et samlet fylkesutvalg gikk inn for å sikre utdanningstilbudet i videregående opplæring.

De studieforberedende tilbudene idrett, musikk, dans og drama og medier og kommunikasjon skal bestå. Politikerne viser med sine uttalelser at de verdsetter disse linjene og kompetansen som elevene får ved å velge dem. I tillegg sier politikerne at de også vil bevare IB-linja og naturbruk på Kongsberg. De ønsker å opprettholde et bredt tilbud til elevene i alle deler av Buskerud.

Elever, lærere, foreldre og lokalsamfunn i Buskerud er hørt. Politikerne har lovet at de ikke vil rasere videregående opplæring i Buskerud, og at de fortsatt vil jobbe med å finne penger til utdanning. Lena Reitan (SV) sier at ettersom den økonomiske kaka har blitt mindre, så må utdanning få en større del av kaka.

Vi har stor tiltro til at politikerne nå vil finne pengene som trengs for å sikre tilbudene, men også for å sikre god undervisning. Dette krever en god og pedagogisk forsvarlig lærertetthet i alle klasserom og økonomiske midler for å sikre dette.

LES OGSÅ: – Ingen skolelinjer skal legges ned  

Kommentarer til denne saken