Er sauebonden den store stygge ulven?

Sauedrap:: En del av jegerne som lette etter både sau og ulv i området Hadeland/Hurdal.     				                                                       Foto: Bjørn Bjørkli/Hadeland

Sauedrap:: En del av jegerne som lette etter både sau og ulv i området Hadeland/Hurdal. Foto: Bjørn Bjørkli/Hadeland

Artikkelen er over 2 år gammel

Når ulvejakten er godkjent av departement og storting, er den vel lovlig, skrive Rune Skaane i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerEtter to innlegg i Ringerikes Blad de siste dagene om sau og ulv er det et par ting jeg lurer på.

Ut av innleggene ser det ut som det er de norske sauebøndene som er den store stygge ulven.

Ulveforlik

Etter ulveforliket i Stortinget er landet delt inn i et område hvor ulven skal være, og et hvor det skal drives husdyrhold.

Området hvor ulven nå har tatt over 100 sauer, er område som Stortinget har bestemt at det skal være husdyr, ikke ulv. Skal så de som slipper dyrene sine i dette område være dem som har skylden i denne tragedien?

Tullete påstander

Så den tullete påstanden om at det er ulven gjør en god jobb som tar ut skadet sau. Var alle de 120 sauene som ulven til nå har tatt skadet?

Så til en like tullete påstand om at de svenske hundene, som er leid inn til jakten, like gjerne jager sau som ulv. Om så disse hundene skulle ta en eller to sauer, er det like ille som at ulven tar 120?

Skjønner ikke hvordan disse såkalte dyrevennene som skriker opp om at det er så fryktelig at jegere skyter dyr samtidig synes det er helt greit at ulven jager elg, hjort og rådyr over lange avstander, for så å rive dem i stykker mens de fortsatt lever.

Så den like tullete påstanden at Hønefoss mister inntekter i hundretusen-klassen på grunn av bønder som leiker krig. Trodde Hønefoss lå på Ringerike, ikke på Toten, Hurdal eller Hadeland hvor sauedrapene har skjedd, og den lovlige ulvejakten har funnet sted.

Godkjent jakt

Den er vel lovlig når den er godkjent av Miljødvernepartementet og det norske storting?

Så slutt å skyte på pianisten. Skal ulven få herje over hele Norge, må dette bestemmes av det norske storting, og ikke av noen som tror de kan sitte på det sentrale Østlandet og bestemme hva som er best for hele resten av Norge.

PS: Undertegnede er ikke sauebonde, men håper jeg er i stand til å se denne tragedien fra begge sider.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags