Ulven er en landeplage som bør utryddes

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.At ulven ble ansett som en landeplage som burde utryddes fra vår fauna, er dokumentert ved at Stortinget i 1845 vedtok en ny jaktlov som tok sikte på å utrydde rovdyrene, heriblant ulven. Det ble innført store fellespremier for å oppnå dette målet.

Forskerne antar at ulven ble utryddet i Sør-Norge allerede fra begynnelsen av 1860-årene. Vi har med andre ord ingen «nasjonal» ulvestamme som vi er forpliktet til å verne i henhold til Bern-konvensjonen, slik miljø- og klimaminister Ola Elvestuen (V) prediker til stadighet.

LES OGSÅ:

Ulven er en blodtørstig massemorder som herjer vilt i saueflokkene og dreper for fote. Den er vanskelig å jakte på, og fylkesmannen i Hedmark har gitt utvidet fellingstillatelse for å få has på den ulven som har drept minst 200 sau og lam i Gran, Jevnaker og Lunner.

Ulvedrepte sauer og lam kan erstattes, men den psykiske belastningen som blir påført sauebøndene, lar seg ikke erstatte.

Ulven har stor formeringsevne. Blir matfatet tomt i ulvesonen, tar den ut på vandring der byttedyra finnes.

Som en kuriositet kan nevnes at det i Ringerikes Blad av 20. januar 1856 sto følgende melding: «At forgiftet Ulveaate er udlagt i Gaarden Hoffs Udmark, bekjentgjøres herved».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.