Uten vannmåler blir det urettferdig | Eyvind Uppsata

MANGE MØTTE FRAM: – Organiseringen av vannmålermotstanderne var fullkommen, skriver Eyvind Uppsata.

MANGE MØTTE FRAM: – Organiseringen av vannmålermotstanderne var fullkommen, skriver Eyvind Uppsata. Foto:

Av

– Bruk av vannmålere viser også at forbruket av vann går ned. Og det regnes som et bra miljøhensyn i store deler av verden, sier Eyvind Uppsata.

DEL

MeningerJeg forlot årsmøtet i pensjonistforeningen sist onsdag for å møte på det ekstraordinære årsmøtet i vannverket.

Med etter at jeg hadde brukt et kvarter på å parkere bilen, og ytterligere stått i kø 20 minutter uten at jeg var kommet nær inngangen, ga jeg opp og reiste hjem. Organiseringen av vannmålermotstanderne var fullkommen, det viser også stemmeresultatet.

Generelt mener jeg at en selv skal betale for det en kjøper, og ikke pålegge andre å betale en del av kjøpesummen.

Vedtaket medfører at de som bruker lite vann, fortsatt må være med og subsidiere forbruket til dem som bruker mer. De som bruker minst, må subsidiere mest. Her finner en mange av minstepensjonistene, som ikke alltid har så mye å rutte med.

I avisen sier Torgersbråten at vannverket er et samvirkeforetak, og at medlemmene ikke betaler for hver liter vann. Men i vedtektene til vannverket paragraf 3 betegnes medlemmene som kjøpere av vann. En juridisk definisjon av kjøp, er kjøp av en viss mengde av en bestemt art.

BAKGRUNN:

I Lov om samvirkeforetak paragraf 17 står det at et samvirkeforetak skal behandle alle medlemmer likt. Jeg vil be om at Torgersbråten her i avisen begrunner, med bakgrunn i lov, forskrifter eller vedtekter, at følgende forhold er å behandle alle medlemmer likt:

Et medlem som kjøper 50 kubikkmeter vann, må betale samme kjøpesum som et som kjøper 150 kubikkmeter, og må dermed betale tre ganger så mye for hver liter.

Bruk av vannmålere viser også at forbruket av vann går ned. Det regnes som et bra miljøhensyn i store deler av verden. Hvis en skal redde miljøet, mener nå jeg at en bør bruke både små og store tiltak alle steder, ikke bare der problemene allerede er store. Med mindre vannforbruk, blir det også mindre anleggsdrift for utbygging og vedlikehold.

For meg virker en ordning uten bruk av vannmålere urettferdig, både fordi det medfører forskjellsbehandling av medlemmene, og fordi en ser helt bort fra miljøhensyn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags