Øystein Hallre: Er de dumme i Drammen?

Fossen og jernbanebrua er vakre innslag i bybildet.

Fossen og jernbanebrua er vakre innslag i bybildet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Hva tenker man i Hønefoss? Jo, holde Hønefossen utilgjengelig for folk, og legge en diger gjennomfartsbro tvers over øvre del av Hønefossen, skriver Øystein Hallre i innlegget om byutvikling.

DEL

LeserbrevEr de dumme i Drammen…eller i Oslo? I Drammen har man de siste 30 år arbeidet bevisst for å løfte fram elva og områdene rundt samt føre trafikken utenom bykjernen.

Hønefossen

Hva tenker man i Hønefoss? Jo, holde Hønefossen utilgjengelig for folk, og legge en diger gjennomfartsbro tvers over øvre del av Hønefossen. For bilen må fram, håkke som, og Hønefossen har jo ingen selvstendig verdi for identiteten til Hønefoss.

Dette får man et klart inntrykk av etter Konseptutvalgutredningens (KVU) som nok en gang foreslår Vesttangenten - en løsning kommunen skrinla for flere år siden.

Trafikkmaskin

I Oslo hadde man på 60-tallet seriøse planer om en gedigen trafikkmaskin på Grünerløkka som skulle ta i mot all innkommende trafikk.

Alle hus måtte bort, selvfølgelig. En stor trasé skulle føre til bunnen av Slottsbakken øverst på Karl Johan hvor det skulle være en ny trafikkmaskin.

Unikt område

Hønefossen er unik. Den er vill og vakker. Området er særpreget. Jernbanebrua er episk. Fossen er grunnsteinen i identiteten til Hønefoss som by. Ingen andre har maken!

Den er en fantastisk juvel som kan løftes fram til glede for byens innbyggere og til beundring for de besøkende. Finn fram skisseblokken. Tegn en drivande god reguleringplan. Samarbeid mens det ennå er tid og løft fram Hønefossen. Er drammenserne dumme?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags