Trenger du virkelig å bli testet? | Heidi Jo Hannisdal

INGEN HJELP: – En test hjelper deg ikke til å bli raskere frisk, skriver Heidi Jo Hannisdal.

INGEN HJELP: – En test hjelper deg ikke til å bli raskere frisk, skriver Heidi Jo Hannisdal.

Av
DEL

MeningerJeg vil bare si noe angående testing av Koronavirus. Spørsmålet er, bør du testes?

LES OGSÅ: 540 vil hjelpe Vestre Viken i kampen mot koronaviruset

Jeg vil prøve å hjelpe til med å forklare min forståelse av hvorfor svaret ikke automatisk er ja.

Høyt belastet

Ressursene i helsesystemet var høyt belastet før, og nå bruker koronavirus-pandemien alle tilgjengelige helserelaterte ressurser dette landet har.

Disse begrensede ressursene betyr også begrenset tilgang til testing. Men trenger du virkelig å bli testet? Ikke slutt å lese!

Våre primære felles mål er ikke å finne ut hvor mange som har blitt utsatt eller smittet, det er for å begrense eksponering, hjelpe syke og oppnå en begrensning av viruset. Det er grunnen til at vi alle har blitt bedt om å være hjemme!

Dette viruset kan overføres uten symptomer, og hvis både friske mennesker og mennesker med symptomer forblir isolert, er det ikke lenger en mulighet for å overføre viruset til noen andre, noe som eliminerer en potensiell spredning.

De fleste friske mennesker vil komme seg hvis de blir smittet, og det er gode nyheter, men det er ikke en tillatelse til å gjøre hva du vil!

Eldre er høyrisiko

Det er høyrisiko, og eldre mennesker vi må være mest opptatt av, fordi vi ennå ikke har vaksine eller behandlingsalternativer tilgjengelig for korona, som vi har for influensa.

Hvis du opplever symptomer, må du ikke få panikk! Hold deg rolig!

Det er en veldig stor sannsynlighet for at du kommer deg! Hvis du ble testet, ville det selvfølgelig hjelpe deg å «vite» på en eller annen måte.

Det vil også hjelpe deg å finne ut om du ikke er smittet, men å få testet deg vil ikke hjelpe deg å bli raskere frisk hvis du testet positivt.

I tillegg kan en negativ test gi en falsk trygghet og gjøre deg mer dristig til å være ute og være sammen med andre når du egentlig burde være hjemme.

En skummel situasjon

Jeg forstår at folk er redde. Dette er en skummel situasjon, men sammen vi kan bekjempe dette! Gjør din del i å holde deg isolert og overholde regjeringens begrensninger.

Det viktigste er å stenge inne dette viruset, og den eneste måten å gjøre det på er å ikke utsette noen andre for det. Hvis du virkelig er syk og opplever symptomer, bør du ringe og snakke med legen din.

Vær oppmerksom på at det er vanskelig å komme igjennom til legekontorene, så hvis symptomene dine er milde, er det best å la vær å ringe fordi du kan forhindre noen andre som er virkelig syk av å komme gjennom på telefonen.

Enig eller uenig? Si det her!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags