Det er skolestart også for mopedister, ikke drep en!

TRYGG I TRAFIKKEN: Vis hensyn og vær varsom, er oppfordringen fra Jim Gallagher.

TRYGG I TRAFIKKEN: Vis hensyn og vær varsom, er oppfordringen fra Jim Gallagher. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ikke bare skolestart for førsteklassinger, skriver Jim Gallagher i dette leserinnlegget.

DEL

LeserbrevI disse dager starter skolene rundt omkring i landet opp igjen. Som vanlig advares det i aviser og sosiale medier om det å være varsom i trafikken nå som en masse førsteklassinger skal til og fra skole. Nå går vel ikke førsteklassingene så mye alene i trafikken på vei til og fra skole, men advarslene er der likevel. Med rette – for mange av dem som er bare bitte litt eldre går til skolen.

Men: Noen det ikke snakkes så altfor mye om, som utover nå kommer til å florere i trafikken, er mopedistene. 16-åringene som endelig har lov å bruke sin moped eller ATV til skolen. 16-åringene som har like mye rett til å ferdes på veien som vi bilister har.

I disse dager er det rett og slett også skolestart for mopedistene. Vis hensyn og vær varsom er min oppfordring.

Jim Gallagher

Pappa til mopedist

Følg på: www.geriatriks.blogg.no

Det er ikke mopedistenes skyld at det ikke går fortere enn det gjør. Det er det absurde norske lovverket som gjør at mopedistene ikke klarer å følge trafikken lenger enn opp til 50 km/t fartsgrense. Da sier det seg selv at det skal ikke rare oppoverbakken til før farten er nede i 40–45 km/t.

Men, hva med å rett og slett roe ned og IKKE foreta forbikjøringer som setter mopedisten og andre i trafikken i fare ... for å spare hva, lusne 40 sekunder?

Hei Norge: Tillat mopeder med fart inntil 60 km/t, så blir all ferdsel i nærmiljøer tryggere med hensyn til samspillet moped/bil. For da ville kanskje ikke biler på død og liv trykke på bakfra og skape situasjoner der mopedister føler seg presset.

Hei bilister: Hvor mye tid sparer du egentlig på å kjøre forbi en mopedist i 50-sonen? Hva med å tenke: Må jeg forbi, eller kan jeg ligge her i 600 meter til før jeg skal svinge av?

Men jeg skal ikke glemme en oppfordring:

Hei mopedister: Du har speil. Se i det. Ser du at du lager kø så sving av på første mulighet og slipp bilene som kan kjøre i 60–70 og 80 km/t fram. Det er tryggere for deg. Du kommer kanskje to minutter senere fram, men du er hel, og har kjørt uten farligheter.

Jeg sier det igjen: Det er ikke verdt å bli drept eller bli drapsmann for å spare to minutter.

Vis hensyn og vær varsom i trafikken!

PS: I dag holdt jeg på å få en bil i fronten oppe på feltet der jeg bor. Når du kommer nærmest hoppende over fartshumper, bør du dra og sjekke hodet skikkelig.

Skjerpings!!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags