Det kan jo ikke være noen annen forklaring.

For hvordan kan man ellers forklare at ungdom, ja og tilårskomne også selvfølgelig, som akkurat har kjørt opp og fått den gledelige beskjeden «Du har bestått» som så går inn firkanten, tar bilde og så videre, kommer ut litt snurt over bildet, men fortsatt lykkelig. Men så viser fra og med da null forståelse av trafikk og null husk av hva de akkurat gjorde for å få dette førerkortet..?

Hva i all verden har du røyka som gjør at du kjører helt frem, stopper, venter til det blir klart, begynner å svinge for så å sette på blinklys?

Jim Gallagher

La gå. Vi alle slutter å teste bremser med pumping før vi skal kjøre. Vi slutter å gå rundt bilen å sjekke alle lys og alt utvendig før vi skal ut på tur. Vi slutter med alt vås som man bare «må» for å få førerkortet, men det er tydeligvis litt for mange som slutter med endel annet og. Og det er her min Bermuda-firkant-teori kommer inn.

For ærlig talt: Blinklys.

De skal brukes for å vise alle andre at du har tenkt å svinge litt lenger frem. Hva i all verden har du røyka som gjør at du kjører helt frem, stopper, venter til det blir klart, begynner å svinge for så å sette på blinklys?

Hva er det du har spist som gjør at du svinger inn i et retardasjonsfelt (du vet det ekstrafeltet på siden eller i midten), kjører der i en 30-40 meter for så å sette på blinklys? Da har du jo allerede svingt av?

LES OGSÅ: Slik blir du en bedre sjåfør i kryssene

Hvis jeg skal tillegge meg dette kjøringssettet så betyr det at jeg burde blinke med blinklysene hver gang jeg skal svinge. Og det blir jo bare tull,eller?

Det finnes så mange saker å ta tak i som gjøres i trafikken som ville medført stryk og «ikke bestått» da førerkortet skulle tas – men som jo da ikke gjøres fordi folk får jo førerkort. Da kan det jo ikke være noen annen forklaring enn Bermuda-firkanten.

Jeg anbefaler Statens vegvesen å lage en kioskluke for utlevering av førerkort slik at vi motvirker den åpenbare fordummingen av nybakte bilførere som skjer i nevnte firkant.

#blinklys #trafikk #førerkort #aaaargh
 

Sjekk hvor du bør slå på blinklyset: