Når hjemmestrikkede sokker betyr en forskjell

SOKKER: Varmende gave.

SOKKER: Varmende gave. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Engasjementet hos lokalbefolkningen har ikke sloknet etter flyktningkrisen i fjor. Den lever i beste velgående, skriver mottaksleder ved Hvalsmoen transittmottak i dette innlegget.

DEL

LeserinnleggPå mottaket står en pose med hjemmestrikkede sokker i ulike størrelser og farger. De er strikket av en lokal dame som ønsket å bidra til varme føtter hos barn på mottaket. Sokker som kommer godt med til noen som ikke eier stort.

Takk til denne damen. Hennes engasjement og initiativ varmer. Et medmenneske i en vanskelig tid. Hun vet det kanskje ikke selv, men hennes bidrag gir et sterkt signal om at det nytter å hjelpe - også lokalt.

Gaver til alle

Mottaket er overveldet over lokale skoler og barnehager som velger å gi gaver til barna på mottaket. Så mange har henvendt seg, at vi har gaver til alle våre barn og ungdommer til jul. Gaver som skal pakkes opp på julekvelden.

Engasjementet hos lokalbefolkningen har ikke sloknet etter flyktningkrisen i fjor. Den lever i beste velgående.

Som mottaksleder er jeg stolt av en befolkning som bryr seg om våre beboere. Jeg stolt av elevene ved skolene og barna i barnehagene som tenker på oss.

De norske barna og ungdommene lærer noe vesentlig med disse prosjektene. Verdier og erfaringer som ikke kan læres på annet vis enn ved selv å oppleve disse menneskene. Å treffe barna som har flyktet fra krig og bomberegn. Det gir noe helt spesielt.

Flere av barna som bor på Hvalsmoen er traumatiserte etter hendelser i forbindelse med krigen i hjemlandet eller flukten. Mange kan våkne om natten til mareritt om bomberegn.

Ulike opplevelser

Hva har egentlig barna vært med på før og under flukten? Det veit vi svært lite om. Barn og unge kan ha ulike opplevelser med seg i ryggsekken. Noen kan ha sett omsorgspersoner, familiemedlemmer eller venner bli drep. Noen kan også ha vært nødt til å gjemme seg under lik.

Barna på Hvalsmoen trenger også å få muligheten til å leke uten bekymringer. Deres start på et nytt liv i Norge begynner på Hvalsmoen. Derfor er bidrag fra lokalbefolkningen kjærkomment og gir dem et signal om at de er velkommen i det nye landet. Det betyr mye.

Så takk til alle – og god jul fra oss.

LES FLERE INNLEGG OM JUL OG ADVENT:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags