Hallo? sier du Siri Berrefjord. Hallo? sier nå jeg til deg. Våkn opp! Er ikke sykkelsporten i ferd med å bli en nasjonal folkesport i landet vårt? Hvorfor skulle ikke den få plass på en dag som denne. Tour of Norway er nøye planlagt i minste detalj over lang tid av profesjonelle. Det er mere å vise til enn ett russetog som selv innrømmet at deres program og og planlegging egentlig sto til stryk. Men vi stengte veiene for disse også og heiet dem fram både de som var oppegående og ikke. Og så kan vi jo beklage at enkelte veier på 17. mai tidvis var stengt.

Selv stod jeg, med noe smårusk i mitt eget maskineri, men allikevel med den største glede, vakt på nasjonaldagen i krysset E16-Sundvollen. Her måtte trafikken vente i opp mot en halv time før den fikk lov til å slippe til. Det var ikke én negativ henvendelse å få og mengden av finpyntede både heiet og klappe for Boasson-Hagen, lokale helter og utlendinger på høyt nivå.

Som du sikkert har skjønt er jeg noe over gjennomsnittet interessert i sykkelsport og har mange gode råd å gi. Jeg skal gi deg noen: Om du ikke allerede har, kjøp deg en sykkel! Om du har barn, kjøp også sykler til disse. Om du synes prisene er for høye i sportsbutikken, gå til Finn.no. Her får du pent brukte til en meget behagelig pris.

Og kanskje får dine syklister dette som en hobby og i tillegg synes det er moro å sykle med andre. Skulle det bli så «ille» at de i tillegg ønsker å konkurrere, kommer du til å ofre alt. Alle dine ressurser vil gå til sporten. Og det «verste» av alt; du vil ikke vært en dag foruten.

Bruk heller din energi til å hylle Birger Hungerholdt og hans stab og ikke minst pådriverne i Ringerike sykkelklubb som bruker nesten all sin tid til å skape ett arrangement som landet har fortjent. Og satte du alle løypevakter og andre som bidrar til at Tour of Norway oppnår noe av det beste innen sikkerhet, ville både et russetog og barnetog med korps kunne gå helt opp til Ringkollen med folkemengder på begge sider.

Så får det heller være at vi ikke rakk alle versene av «Ja vi elsker». Og til sist; sykling er sundt både for kropp og ikke minst sjel.

Ha en fortsatt fin mai med mye spennende som skjer rund om i vårt fantastiske land.

LES FLERE INNLEGG HER:

LES OGSÅ: 17. mai, bursdag og seier på samme dag