Gå til sidens hovedinnhold

Tor Bøhn (Frp): Trenger Arbeiderpartiet likevel ikke å reddes?

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er jo egentlig ikke så opplagt at man hjelper politiske motstandere til framgang, men som den sjenerøse sjel jeg er, så strekker jeg gjerne ut en hånd til medmennesker i nød, skriver Tor Bøhn (Frp) i dette leserinnlegget.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et oppslag med god spalteplass i Ringerikes Blad kommenterer Arbeiderpartiets lokallagsleder Mons Ivar Mjelde undertegnedes innlegg om hva som muligens kan bidra til å få Arbeiderpartiet tilbake på sporet. Foruten å angripe undertegnede og FrP lister han opp en rekke saker han mener Arbeiderpartiet har hatt på agendaen og bidratt med.

Til det er det jo å si at de fleste partier gjerne har en masse på sin agenda og i sine programmer uten at det nødvendigvis øker oppslutningen selv om noe av det skulle bli vedtatt. Skal det ha noen særlig betydning bør det være saker folk flest er opptatt av og som man føler vil være av avgjørende betydning til det bedre hvis det blir implementert. Nå har selvfølgelig enhver lokallagsleder en soleklare rett og plikt til å forsvare sitt parti, gjerne med nebb og klør, men han nevner jo overhodet ikke det som denne saken dreide seg om, nemlig om svar på et opprop fra sine egne om hvordan Arbeiderpartiet kan reddes.

Tor Bøhn

Leder i Ringerike Frp

Med brukket rygg

Undertegnedes innlegg ble initiert av at Arbeiderpartiets egne folk her på Ringerike gikk bredt ut i pressen med rop om hjelp om hvordan partiet kunne reddes og om hvordan man kunne få partiskuta tilbake på rett kjøl. Det var dette jeg valgte å kommentere på, men det virker faktisk som om Mjelde overhodet ikke har innsett eller er enig i at partiet befinner seg i noen form for krise eller nedadgående spiral. Dette altså selv etter at sosialdemokratiene over hele Europa mer eller mindre ligger der med brukket rygg og Arbeiderpartiet også her i Norge har gått markant tilbake og ikke lenger er Norges største parti.

Jeg var faktisk i tvil om jeg skulle kommentere på dette da jeg er overbevist om at hvis partiet tar noe av det som innlegget mitt omtalte til seg så vil det øke på meningsmålingene igjen. Det er jo egentlig ikke så opplagt at man hjelper politiske motstandere til framgang, men som den sjenerøse sjel jeg er så strekker jeg gjerne ut en hånd til medmennesker i nød. Uansett så er fedrelandets ve og vel det viktigste for meg. Dette siste må gjerne Arbeiderpartiet få lov til å hjelpe til med.

Sysselsetting

Mjelde serverer også noen kommentarer og påstander som jeg må si overrasker meg, selv til å komme fra den kanten. Han later som om han er overrasket over at også FrP ønsker en størst mulig grad av sysselsetting, han mener at det bare har vært med praten og at arbeidsløsheten har tiltatt i den senere tid.

Jeg tror de fleste innser at det sier mer om han enn om meg og mitt parti. F.eks. så er det nå ettertrykkelig slått fast at det hadde ikke blitt noen nyetableringer her lokalt på datalagringsområdet med Arbeiderpartiets politikk. Ei heller hadde finske ST1 nå meget seriøst vurdert produksjon av biodrivstoff på Follum. Fjerning av den såkalte maskinskatten har vært helt avgjørende her. Og arbeidsløsheten i Riket har faktisk gått markant ned i det siste, ifølge SSB sine tall var det i des/jan 2013–14 96.000 ledige her til lands, i nov 2016 var det 78.154 og i nov 2017 var det 64.215 ledige, altså en nedgang på 17,8 prosent fra 2016 til 17, sannelig skal det godt gjøres å få dette til å bli noen økning. Godt jobbet fra regjeringens side spør du meg.

Tåkelegger debatten

For meg er det helt innlysende at Mjelde i stedet for å omtale det jeg kommenterte på, det som dette handlet om og som tydeligvis mange av hans partifeller også er svært opptatt av så velger han den gamle kjente «angrep er det beste forsvar» strategien. Han forsøker å tåkelegge debatten og snakke om noe annet, gjerne iblandet en solid dose «fake news».

Jeg må si jeg er litt skuffet over dette. Jeg hadde faktisk forventet meg noe bedre av Arbeiderpartiets lokallagsleder her på Ringerike, en person som vi vet har ambisjoner om å overta ordførerkjedet etter nåværende ordfører. (Helt greit om han nå går ut og benekter dette!)

Skulle så skje at Arbeiderpartiet også ved neste års lokalvalg blir største parti her på Ringerike må jeg si meg helt enig med Stein Roar Eriksen (Ap), kjære Kjell, ta fire år til!

Kommentarer til denne saken