Gå til sidens hovedinnhold

Forferdelig med bensinstasjonen

Artikkelen er over 6 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I avisen er det flere artikler og innlegg om oppføring av en ubemannet bensinstasjon på Tippen i Hønefoss.

Jeg leser Hønefoss-patriot Terje Andersens innlegg i avisen og er enig i alt han sier. Det er synd at vi som innbyggere i og omkring Hønefoss ikke er mer oppmerksom på de beslutninger som fattes i byen vår, men også at vi ikke har større påvirkning på byens utvikling.

Jeg blir opprørt når jeg leser at Arne Broberg som er en politiker som er valgt til å ivareta innbyggernes interesser sier: «Bensinstasjonen bygges jo på en parkeringsplass, det er jo ikke slik at den skal ligge på elvebredden. Vi er opptatt av næringsvirksomhet. Dette er jo bare en parkeringsplass».

Sunn fornuft

Han sier videre i artikkelen: «Hadde det foreligget en overordnet utviklingsplan for området hadde saken stilt seg annerledes. Men det foreligger jo ingen detaljert».

Hva slags logikk er det? En må jo kunne bruke sunn fornuft selv om det ikke foreligger en «detaljert plan».

I samme avis påpeker Arne Broberg (H) at de ikke fant det problematisk at en bensinstasjon skulle ligge ved siden av en vaskehall. Nei, i utgangspunktet hadde vel ikke det vært et problem, men Tippen har en perles beliggenhet, en trenger ikke detaljerte planer for å forstå det. At Tippen i dag er en parkeringsplass betyr jo ikke at den trenger å være det for alltid.

Skape liv?

Arne Broberg presiserer at de vil at det skal være liv byen også etter kl. 1700, og at de ikke ønsker å sette bom for de som vil etablere seg. Den uttalelsen faller vel på sin egen logikk, for hvordan mener han at en ubemannet bensinstasjon skal skape liv i byen, annet enn at biler som kjører inn, fyller bensin og deretter kjører videre.

Videre synes jeg at det er provoserende at Arne Broberg som komiteleder mener at det er tilstrekkelig at en sak som denne kun skal behandles som en orienteringssak til politikerne, og da bare av politikerne i hovedkomiteen for miljø og areal. Jeg blir i hvert fall veldig skeptisk til hvordan viktige saker for utvikling av miljø og areal i byen vår håndteres.

Dessuten, miljøet kan ikke komiteen ha tenkt noe særlig på. Hva om det blir lekkasjer fra olje, bensin eller diesel, – det er veldig kort vei til elven. Tør nesten ikke å tenke på det.

Min bror bor i Drammen så jeg er der av og til, og jeg er imponert over det de gjennom et tverrpolitisk samarbeid har fått til. De har vitalisere byen sin ved å levendegjøre strandsonene.

Ikke behov

Vi har etter min mening nok bensinstasjoner i byen vår, både betjente og ubetjente som ligger i kort avstand fra sentrum, og vi trenger så visst ikke en ny. Jeg har bil og kan ikke si at jeg opplever å stå i lange køer for å få fylt.

Så, til komiteleder Arne Broberg og til hovedkomiteen for miljø og areal, - dere er utrolig korttenkte med bakgrunn i at «alle» vi andre ønsker at Hønefoss skal være et trivelig sted med muligheter for aktivitet, liv og røre, med levende butikker og trivsel.

Til alle Hønefosspatrioter; gjør som Terje Andersen tenker å gjøre, IKKE bruk den nye bensinstasjonen på Tippen, for vi har rett og slett ikke behov for den. Det går fint an å fylle bensin eller diesel på de seks andre stasjonene i byen. Dette er en beslutning som bør gjøres om.

Er det ingen mulighet til å kunne stoppe denne galskapen?

Kommentarer til denne saken