Gå til sidens hovedinnhold

– Hvorfor har ingen reagert på dette?

Artikkelen er over 6 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er ingen vei tilbake. Dette må sies!

Noen får herved bekreftet sin mistanke om at undertegnede er en masochist, som nyter å refse alt og alle. Det er bare delvis sant.

Til de som ikke orker mer sutring; Dere har min fulle forståelse. Avslutt lesingen av denne saken.
Kos dere og bla videre.

Dere andre er advart: Dette skal handle om en skammens dag!

Gremmes

Jeg gremmes! Først og fremst over egen sløvhet, men også over andres. Jeg gremmes over at Hønefoss kan kortslutte så kollektivt, at den ender opp med å bygge et monument over egen dumskap i hjertet av byen. Vi snakker om den famøse bensinstasjon på elvebyens bredder.

Hvordan kunne dette skje?

Sannheten er at ingen av oss har reagert - før nå. Da noen ropte «hallloooo, er dette en aprilspøk», var løpet kjørt. Med mindre noen papirflyttere i Ringerike kommune kan tas for saksbehandlingsfeil, er Uno YX-avdeling Tippen, en realitet fra 15. mai.

Er det noe poeng å fordele skyld?

Kanskje vi må bedrive selvpisking for å gjøre det litt mindre sannsynlig at dumskapen gjentas.

I ettertid mener 67 prosent at bensinstasjonen på Tippen er en unødvendighet. Det betyr at folk flest i alle fall ikke har mistet forstanden.

Hva gikk galt?

Det aller meste!

Det starter med at byråkratene i Ringerike kommune tar beslutningen om de ikke behøver å belemre politikerne med denne saken. I et misforstått ønske om å fremstå som en «ja-kommune», mener man at det å etablere en bensinstasjon i hjertet av byen, er grei skuring.

Ett problem

Formelt sett har de muligens rett. Det er bare ett problem:

De som tok avgjørelsen kan umulig ha oppfattet et eneste signal fra en eneste vettug politiker de siste ti årene. De må ha gått glipp av absolutt hele den lokale ordvekslingen om byutvikling. De kan umulig ha registrert begreper som elvebyen, sykkel byen og den grønne regionen.

De kan umulig ha hørt om Glatved Stiftelsen.

De kan heller ikke ha hørt om Drammen. Byen som gjennom 25 år har brukt store ressurser på å rydde elvebredden for parkeringsplasser og næringsvirksomhet som hører hjemme et helt annet sted. Denne oppskriften i byutvikling, kan ingen av beslutningstakerne i denne saken ha skjønt en pøkk av.

Hva så med politikerne?

 De som har formet visjonene om den grønne regionen. De må ha sovet dypt og inderlig. Enten har de ikke ant hva byråkratene deres har bedrevet, eller så snakker vi om et alvorlig anfall av smittsom afasi.

Akk så sløvt

Hva så med lokalsamfunnets vaktbikkje Ringerikes Blad?

De registrerte saken, men unnlot å stille kritiske spørsmål. Det er ingen dødssynd, men akk så sløvt.

Den eneste pressemannen som kan gå med hevet hode, er Frank Tverran i Ringeriksavisa.
22. januar i år skriver Tverran følgende i sin leder:
Sitat: Noen av oss trodde det for lang tid siden var politisk bestemt at bensinstasjoner ikke skulle ligge i sentrum av Hønefoss.
Den siste bensinstasjonen i sentrum forsvant da den nye bussterminalen ble bygd. Nå skal det bygges en ny bensinstasjon på Tippen - midt i et område som var tenkt som rekreasjons- og boligområde.
Økt trafikk, også på kvelds- og nattetid, i dette området kan nepppe være særlig gjennomtenkt. Området er fra før av belastet med fyll og slåssing i helgene. Å legge en bensinstasjon i dette området, kan i beste fall kalles korttenkt.
Sitat slutt.

Hurra for Frank! Til alle oss andre: Fy skamme oss!

Hva gjør vi så?

Gode råd er dyre. For egen del kommer jeg til å boikotte bensinstasjonen på Tippen. Skyt meg og kjør meg bort, hvis noen - noen gang - ser meg med en bensin-pistol i hånden her. Det er mitt naive håp at de 67 prosent som svarte at denne bensinstasjonen er unødvendig, tar konsekvensen av det.

Jeg er mer usikker på hva jeg skal si til mine fremtidige barnebarn….
Denne bensinstasjonen besluttet byen vår å bygge i 2015, gutten min…
Noen trodde det var smart, mens bestefar og mange andre sløvinger sov.
Nei, Per…bestefar sovnet, han var ikke død…
Han var bare så dum som du må love meg at du aldri blir….!
Bestefar….hva er en bensinstasjon, egentlig?

Kommentarer til denne saken