Ta en selvstendig beslutning i skolesaken! | Arild Myrmel

Av

Noen har allerede begått et politisk mageplask, skriver Arild Myrmel.

DEL

LeserbrevHønefoss skole har vært viktig for generasjoner, og kan også være det for framtidige generasjoner – om det er politisk vilje.

Om Hønefoss skole skulle bli lagt ned vil det være med støtte fra Frp og fra KrF.

Arbeiderpartiet og Høyre lovte at egne representanter skulle få stemme fritt – en kan undres om de mener denne lovnaden gjelder samarbeidspartnere i andre partier også?

Frp på gjerdet

Jeg håper at alle representantene i kommunestyret kan gjøre seg opp en egen oppfatning på selvstendig grunnlag. Og at de ikke ettertid må forsvare beslutninger de er ansvarlig for med at de bare har stemt slik andre har bestemt at de skal gjøre.

Frp har under hele skolesaken sittet på gjerdet og ønsket å se det an. De legger stor vekt på det økonomiske. Mye har vært avdekket under skolesaken. Blant annet at den eneste økonomiske vurderingen som ligger til grunn for skoleinvesteringer på 800 millioner kroner, er at rådmannen med selskap av to kommunalsjefer hadde befaring på Hønefoss skole og deretter synset om opprustingsbehov i prisklasse 150 millioner kroner. Det har også blitt lagt fram en alternativ oppgradering av Hønefoss skole til 35 millioner kroner inklusiv mva.

Med alt som er gravd fram av feil, uredelighet og mangler i skolesaken – så håper jeg at Frp tenker seg godt om når de nå må hoppe ned fra gjerdet.

LES OGSÅ: Stian klager skolesaken inn på nytt: – Vi må ha en vurdering av hva som er best for barna

– Politisk mageplask

KrF på sin side har allerede begått et politisk mageplask. KrF begrunnet at de ikke ønsket å stemme for gjennomgang av saken på nytt, til tross for svært mange mangler, med at saken var lovlig vedtatt. At barn ikke har blitt hørt, slik forutsatt i barnekonvensjonen, synes underordnet.

Barnekonvensjonen skal beskytte barna mot nettopp dette, at voksne etter eget forgodtbefinnende skal anta hva som faktisk er best for barna.

Hva begrepet «barnets beste» faktisk innebærer av juridiske forpliktelser finner en i Utdanningsdirektoratets «Veiledning til bruk av barnekonvensjonen i saksbehandlingen» og Barneombudets «skolenedleggelse – viktige prinsipper» – som jeg anbefaler politikerne å lese (til sammen 7 sider).

LES OGSÅ: Hilde frykter manko på skoleplasser i Ringerike: – Vi har ikke mer enn tida og veien

Jeg tror det kan bli utfordrende for Ringerike KrF å framstå som et «barne- og familieparti» mot valget i 2023, og ikke som annet enn et trofast støtteparti til Arbeiderpartiet og Høyre.

Uansett om nedleggelsen av Hønefoss skole skulle bli opprettholdt ved førstkommende kommunestyremøte, så er ikke saken slutt med det.

Til det er det for mange som er misfornøyd med styre og stell i Ringerike kommune. Beste måten å få gjort noe med det på er å stadig utfordre og jobbe for redelighet, transparens og medvirkning. For meg er det dette som betyr «å se framover».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags