Gå til sidens hovedinnhold

Foreldre: Stans barnas terrengsykling i skogen! | Iselin Nordenhaug

Artikkelen er over 3 år gammel

Jeg trodde vi kunne forvente at folk ikke ødelegger turområdene rundt seg, sier Iselin Nordenhaug i dette innlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva lærer foreldre barn som vokser opp om å ta vare på skogen i nærmiljøet? Alle har nok ikke tatt en prat om hvordan vi best kan ta vare på rekreasjonsområder rundt oss uten at vi påfører naturen inngrep og skader.

Da jeg besøkte foreldrene mine i helgen tok jeg en tur i skogen mine foreldre eier, og som jeg tråkket gjennom hele oppveksten. Til min forferdelse kom jeg over store hjulspor som hadde skrenset ned stien.

Tatt på fersken

På toppen av bakken var det til og med laget et hopp av skogsjord. Den i utgangspunktet naturskjønne stien var preget av inngrepet og framsto som herjet og ødelagt. Litt senere på dagen tok jeg turen opp med en spade for å prøve å reparere skadene (se bildet).

Da tok jeg to sylklister på fersken. Da jeg fortalte dem at det ikke er lov å bruke skogen som terrengsykkelbane, så de himmelfalne ut. De sa riktignok unnskyld, men det hadde nok ikke vært et tema for dem tidligere.

Iselin Nordenhaug

Datter av skogeier

Steinsåsen

Må bevare turområder

Foreldrene mine har også opplevd at folk ved konfrontasjoner har uttrykt at «de trodde skogen var eid av kommunen». Som om det hadde vært noe bedre å ødelegge turområder som er i fellesskapets eie?

Jeg trodde vi kunne forvente at folk ikke ødelegger turområdene rundt seg, uavhengig av om min familie eller kommunen eier skogen.

Jeg ser fram til at foreldre tar med barna på tur og viser dem hvordan de kan nyte skogen og naturen uten å ødelegge den. Da kan vi fortsette å nyte skogsturen i nærmiljøet.

Les også

Må unngå alvorlige sykkelulykker | Arnold Harald Høistakli

Kommentarer til denne saken