Arne Nævra (SV): Gratis skolemåltid - Flott av bygdekvinnelagene.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserinnleggLokale bygdekvinnelag slår i RB den 15. august et slag for gratis skolemåltid. Det vil jeg si hurra for.

Dette tiltaket er så riktig, så riktig! Vi i SV har som mange veit, jobba for dette i mange år, men har ikke fått med oss de store partiene på en lovfesta ordning for alle skoler.

Hvis (eller når) SVs ideer om framtidsskolen kommer, der elevene er noe lenger på skolen og gjør lekser der, sammen med en mer variert og praktisk innretta skoledag, vil skolemat tvinge seg fram.

Vi tror dette bare er snakk om tid. Å gjøre lekser hjemme skaper store ulikheter blant elevene. Nå er de avhengig av ressurssterke foreldre som kan hjelpe til med leksene, mens andre sliter.

Tenk også på hvor herlig det ville vært for familien i tidsklemma! Når eleven da kommer hjem fra skolen, vil han/hun ha fri! De fleste kjenner seg nok igjen i konkurrerende gjøremål på ettermiddag/kveld: lekser, middag, kjøring til fritidsaktiviteter…

Men dette forslaget kan ikke og bør ikke gjennomføres uten et annet viktig tiltak: flere lærere i skolen!

Men også nå, uten noen heldagsskole – eller framtidsskole, som vi kaller det, vil gratis skolemat vært fantastisk. Vi møter argumentet: Veit du hva gratis skolemat vil koste? Dette har vi ikke råd til! Da svarer vi: Visste du at Sverige innførte gratis, varmt skolemåltid alt i 1940 og Finland i 1946? De har visst ikke olje engang. Hva er det med Norge?

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags