Gå til sidens hovedinnhold

Eline Prestmo Larsen: "HSK tapte utrolige 24-47"

Artikkelen er over 4 år gammel

Eline Prestmo Larsen skriver i dette leserinnlegget at hun synes Ringerikes Blad hadde feil fokus i artikkelen om HSKs kjempetap forrige helg.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Ringerikes Blad mandag skrev Arne Tvervaag om det historiske tapet til HSK damelaget. Som tidligere og nåværende HSK-spiller stiller jeg meg spørrende til journalistikken.

Jentene taper kampen mye, men de taper med 16 mål i 1. omgang. De viser innsats og guts hele veien, og 2 omgang spiller de bra hvor de kun taper med 7 mål mot en av opprykksfavorittene i 2. divisjon. Opprykksfavorittene som trener mellom 12 og 20 timer hver uke.

HSK jentene får 8 (!) 2x minuttere av dommerne, som resulterer til at laget spiller i undertall i 16 av 60 minutter. I tillegg drar de ned med 9 spillere(!). Spillertroppen har aldri vær så tynn som den er nå.

Nye HSK

Otto Th. Pedersen og Svend Torgersen tok over et HSK-lag i 2009. Det ble omtalt som det "nye" HSK laget. Målsetningen første sesongen var å bli bedre, og bygge en kultur samt og holde seg i 2. divisjon. I stallen fra starten var det flere enn det er per dags dato. Da som nå var det kluss med at J16 skulle satse Bring og jenter som kunne bidratt tidlig som Oda Aasheim, Elisabeth Hammerstad og Silje Trulsen var ikke med på treninger.

Treninger som kunne fått hovedstallen og dem selv bedre. Men de kom til Bring og gjorde det bra. Året etter var de for fullt med i HSK og Oda Aasheim puttet 12 (!) mål i kamp etter kamp. Oda Aasheim, Elisabeth Hammerstad, Gina Heggheim Larsen ble bærebjelker i HSK-laget.
 

I HSK gjentar nå historien seg. Kampen om å overleve 2. divisjon til de unge talentfulle 16-åringene skal få lov å delta. Trenerskifte i Hønefoss har skjedd, men treneren får ikke muligheten til å vise hva han kan få ut. Spesielt med et lag som maks har 9 spillere å dra med på kamper i 2. divisjon.

Må støtte opp

Fokuset for lokalmiljøet og klubben må nå være å støtte opp disse 9 jentene. Disse 9 jentene står på hver eneste kamp. Ingen liker å dra på bortekamp eller hjemmekamp med så få spillere.

Det ikke heldig, men jentene står i det. 2. omgang mot NitHAK viser jentene at de kan spille relativt jevnt, og at det virkelig ikke er så stygt som resultattavla sier, men om journalist Tvervaag skal vite dette må han nesten ta kontakt med noen som var med på kampen.

Noen som så at M. Gruer blødde for drakta. De som så gutsen til jentene helt til dommeren blåste av. DET burde blitt dratt frem. Ikke at man aldri har spilt dårligere i 1. og 2. divisjon. 

Kommentarer til denne saken