Kvinnefotballen avspises med småpenger | Jan Solgård

ANNENRANGS? – Det  er tydelig at damefotball vurderes og prioriteres som annenrangs herrefotball, skriver Jan Solgård.

ANNENRANGS? – Det  er tydelig at damefotball vurderes og prioriteres som annenrangs herrefotball, skriver Jan Solgård. Foto:

Av

– Første prioritet er herrene og deretter kommer damene, slik det synes å ha vært i klubben i 25 år, skriver Jan Solgård i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerJeg leste sportssidene i Ringerikes Blad og fikk kaffen i halsen, da jeg leste at damelagets storscorer og midtpunkt muligens ikke kan spille for HBK neste sesong på grunn av økonomiske forhold.

Som de fleste har fått med seg har byen et damelag i fotball som i høst rykket opp i 1. divisjon. Men laget følges dårlig opp fra klubbens side – der mesteparten av pengene synes å gå til herrefotballen.

På herresiden satser man millioner av kroner, mens kvinnefotballen avspises med småpenger. I synet på damefotballen synes HBK å stå på samme sted som for 25 år siden.

Jan Solgård

Tidligere fotball-leder

Bør ha samme betingelser

En idrett som skal kunne ha noe å tilby begge kjønn, kan ikke utelukkende ta utgangspunkt i den hittil mannsdominerte idrett. En av de største utfordringer for idretten i dag ligger nettopp i å foreta de endringer som er nødvendig for at idretten skal bli mer attraktiv for begge kjønn.

Også Norges Fotballforbund har nå innsett at de må satse mer på damefotball, og det er kjempebra. I et allidrettslag som HBK bør man også satse likt på begge kjønn. Det vil si at damene bør ha samme økonomiske betingelser som herrene har.

Men fikk damene samme oppmerksomhet som herrene? Damene rykket opp til 1. divisjon, herrene rykket ned til 3. divisjon. Man skulle nesten tro det var omvendt.

Det gikk ikke mange dagene etter serieslutt før man kunne lese at herrene hadde fått ny trener, hvem de skulle møte i serien osv.

Annenrangs

Første prioritet er herrene og deretter kommer damene, slik det synes å ha vært i klubben i 25 år. Først denne uka fikk vi vite at damelaget hadde fått trener, men samtidig fikk vi også vite at lagets beste spiller muligens ikke har økonomiske sikkerhet til å kunne bli værende i klubben.

LES OGSÅ: Silje har fått tilbud fra flere klubber: – Vil aller helst spille i 1. divisjon med HBK

Det er tydelig at damefotball vurderes og prioriteres som annenrangs herrefotball. Derfor bør nå HBK vise at de er en klubb for begge kjønn, og prioritere damene slik at de får romslig nok økonomi til å kunne klare å beholde viktige spillere, til å kunne hente inn forsterkninger, til å ha økonomi til treningskamper, treningsleirer o.l. Dame­fotball vil alltid være annerledes enn herrefotball, men ikke uattraktiv av den grunn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags