V-ordet ...

Varmepumpe?: Det handler om å bli voksen, skriver Kristine Madeleine Banggren Gripsgård. Illustrasjonsfoto

Varmepumpe?: Det handler om å bli voksen, skriver Kristine Madeleine Banggren Gripsgård. Illustrasjonsfoto

Artikkelen er over 3 år gammel

Altså det bare traff meg. Sånn skikkelig. For noen uker siden.

DEL

Spaltist«Hadde du ville tatt en kikk innom klesskapet ditt, Kristine? Det ligger igjen mye klær der?» spurte mamma pent.

Mamma har nemlig sakte, men sikkert begynt å annektere mitt pikerom og forvandler det til et syrom.

Prosessen skjer imidlertid sakte. Jeg, som akkurat hadde lest ryddeboka til Synnøve Skarbø, satte i gang umiddelbart. Jeg fant plagg fra ungdomsskolen og oppover.

Og det var da det slo meg. V-ordet. Jeg har blitt. Voksen. Jeg tenkte ikke det da jeg kjøpte min første leilighet. Ikke heller da jeg mottok min første skikkelige lønn eller da gikk jeg gikk opp alters i Bønsnes kirke i august.

Men der og da. Da klærne fra 8. klasse og oppover skulle sorteres og ryddes.

Minnene dukka opp i takt med sorteringen. Skjerfet som holdt meg varm på den uformelle 10.-klasseavslutningen på Høyenhall (ikke avslutningen i bunaden, men den som alle vet at skjer etter selve vitnemålutdelinga). Russebuksa mi, som jeg den dag i dag ikke fatter og begriper at jeg kom inn i. Bare å se på den kjentes ut som et nederlag.

Det ble tre sekker med klær. Det var tydelig at jeg hadde vært den eneste jenta i familien. Man kunne også se at skapene hadde fått gjennomgå på andre måter. Fulle av sitater om livet, skrevet med varierende grad av skjønnskrift.

Og på skaptoppen står de magiske ordene: Ikke vær redd for å vise hvem du her, for verden fortjener å kjenne deg.

De tre sekkene kjørte vi til tre nydelige Hole-jenter, som vil passe klærne i mange år framover. Verden fortjener å kjenne dem også. Og jeg gleder meg over tanken på alle de minnene de skal sanke i løpet av de neste årene på ett av verdens fineste steder; Ringerike.

PS: Klessortering er visst ikke det eneste voksenstempelet.

For da en av mine venninner fra jussen kom inn i stua vår, mente hun at det fantes en gjenstand der som kvalifiserte til å være en del av de voksnes verden.

«VARMEPUMPE? Erru serriøs? Eier dere en VARMEPUMPE?»

Flere tanker fra Kristine Madeleine Banggren Gripsgård:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags