Politisk populisme om tingretten | Per Stamnes

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er dessverre en økende tendens til at sentrale politikere slenger ut lettvinte standpunkter i viktige samfunnsspørsmål nærmest på ren autopilot.

DEL

Meninger 
La meg ta et eksempel: En bredt sammensatt komite har lagt fram en grundig utredning om hvordan domstolene – særlig Tingretten – bør organiseres for å sikre en forsvarlig og rasjonell rettsavgjørelse.

Her opplever vi at sentrale politikere med Senterpartiets leder Vedum i spissen omgående slenger ut sin avsky til konklusjonene uten åpenbart å ha satt seg inn i den grundige utredningen. Han hadde ikke ett eneste argument i forhold til sakens faglige innhold, men ropte NEI av ren sedvane.

Er det slik samfunnet skal styres? Er det slik lettvint opptreden en skal forvente av ansvarlige politikere på Stortinget? Mitt svar er at vi må forvente mere seriøs opptreden av representanter på det norske storting.

Det er greit å svare nei i en slik sak, men da må det være basert på argumenter i forhold til sakens reelle innhold. Noe annet er lettvint politisk populisme.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.