Ringerike Sp: – Politireformen et resultat av sentraliseringspolitikk

MÅ KJØRE ARRESTANTER:  Hovedtillitsvalgt Verner Svendsen og tillitsvalgt Anette Brandlistuen kan bli sittende i bil med arrestanter to-tre timer til og fra Drammen i stedet for å være ute på andre politioppdrag. Foto: Pål Tr. Mannsverk

MÅ KJØRE ARRESTANTER: Hovedtillitsvalgt Verner Svendsen og tillitsvalgt Anette Brandlistuen kan bli sittende i bil med arrestanter to-tre timer til og fra Drammen i stedet for å være ute på andre politioppdrag. Foto: Pål Tr. Mannsverk

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi som lokalpolitikere har en stor bekymring for at dette bare er starten, og at en slik nedlegging vil føre til at flere ressurser og fagmiljøer flyttes til Drammen og Tønsberg, skriver fire Sp-politikere i dette leserinnlegget.

DEL

LeserinnleggKonsekvensene av politireformen rammer også Ringerike med full kraft. Siste funksjon som foreslås lagt ned er sentralarresten i Hønefoss.

Dette kommer som en følge av stortingsvedtaket Høyre, Frp, V, KrF og Arbeiderpartiet stemte for i 2015.

Det er derfor med en smule undring man nå ser politikere fra de samme partiene undre seg over at dette skjer. Det er stortingsvedtaket som ligger til grunn for dette, og disse partiene valgte å gi byråkratene blankofullmakt til å utforme politiet lokalt. Dette er konsekvensen.

LES OGSÅ: Ap: – Nå må Werp og Wold vise hva de virkelig vil

Ringerike Senterpartis kommunestyregruppe

Anders Braaten

Anne Mari Ottesen

Mari Solheim Sandsund

Hans-Petter Aasen

Sp var imot

Nettopp slike konsekvenser var grunnen til at Senterpartiet stemte imot politireformen i Stortinget. Den var – og er – en sentraliseringsreform, som innebærer en nedlegging og flytting av politiressurser.

Senterpartiets kommunestyregruppe har i kommunestyret i Ringerike ved flere anledninger fremmet forslag om hva man forventer å ha av polititjenester lokalt. Sentralarrest er ett av disse punktene. Det er således å forvente at øverste politiske – og administrative ledelse har fulgt opp dette vedtaket i den den løpende dialogen med ledelsen i politidistrikt Sør-Øst.

En nedlegging av arresten i Hønefoss vil ha som konsekvens at politiet vil bruke arbeidstiden sin i bil mellom Hønefoss og Drammen. Ikke på å avdekke, forebygge og etterforske kriminalitet på Ringerike.

Videre har vi som lokalpolitikere en stor bekymring for at dette bare er starten, og at en slik nedlegging vil føre til at flere ressurser og fagmiljøer flyttes til Drammen og Tønsberg.

Gode resultater

Nordre Buskerud politidistrikt har gjennom svært mange år kunnet vise til gode resultater når det gjelder kriminalitetsbekjempelse. Man har bygd opp fagmiljøer og hatt stabile fagmiljøer som har håndtert både forebyggingsarbeidet og etterforskningsarbeidet på en svært god måte. Nå bringes vi inn i en usikker framtid.

For å endre politisk kurs trengs en ny regjering, og et sterkt Senterparti.

Vi kan ikke tro at de som har stemt for reformen, og som skryter den opp i skyene, skal ha vilje eller evne til å endre på de grunnleggende prinsippene i den. Senterpartiet går til valg på tjenester nær folk – det gjelder også politiet.

LES LEDEREN: Nærpoliti må ikke bli fjernpoliti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags