Gå til sidens hovedinnhold

Aina Helltun: Alt for mye av kommunikasjonen skjer på sosiale medier

Artikkelen er over 4 år gammel

– Samfunnet er ikke bare på en liten skjerm, skriver Aina Helltun i dette leserinnlegget.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg syns alt for mye av kommunikasjonen skjer på sosiale medier. Vi kommer oss nesten ikke ut av husene våre for å møte folk. Når man først er ute så enten så tenker man: jeg er ikke bra nok, eller hva syns den personen om meg? Dette er fordi man er redd for hva de andre tenker over hva andre legger ut.

Jeg syns også at det er så mye press etter det perfekte på nett, som f.eks mest mulig likes og kommentarer om hvor fin man er. Ja, det er noen som legger ut sånne bilder bare for å få slike kommentarer.

Folk må komme seg mer ut for å møtes, ikke bare snakke sammen over nett! Samfunnet er ikke bare på en liten skjerm. Dagens ungdom velger å sitte å spille eller "game" som det så fint heter fremfor å gå ut og prate sammen.

Hvis man skal reise bort et sted det ikke er nett eller et eller annet som gjør at man ikke kan være på snapchat, så må noen andre passe på den så man ikke mister sine streaker med andre som man mest sannsynlig ikke har møtt eller aldri kommer til å møte. Denne streaken er en snapp man sender en gang i døgnet, den består et bilde av noen så legger man på en flamme som er streak symbolet.

Aina Helltun

Ungdom som mener man sitter for mye på nett

Hønefoss

 

Kommentarer til denne saken