Gå til sidens hovedinnhold

Eva Bekkelund-Eriksen: Maktesløshet overfor Sanner

Artikkelen er over 5 år gammel

Budskapet fra kommunestyret bør formidles videre til Sanner og Regjeringen, skriver Eva Bekkelund-Eriksen i dette leserinnlegget.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den politiske ledelsen i Hole må følge opp vedtaket i kommunestyret om å støtte beboerne langs Utstranda med penger til den planlagte rettssaken mot staten.

Beløpet er ikke stort, men vedtaksteksten er sterk. Den sier blant annet tydelig at statlige myndigheter har brutt viktige demokratiske prinsipper i håndteringen av 22. juli minnestedet.

Dette er en klar melding til kommunalminister Sanner, som er valgt av folket til å forvalte demokratiet.

Et flertall i kommunestyret i Hole aksepterer ikke at Sanner og hans regjeringskolleger overkjører mennesker og lokalsamfunnet.

Våre egen politiske ledelse har i realiteten endt opp som maktesløse. De blir ikke hørt når de kontakter statsråden. Politikere i Hole erkjenner at rettssak er eneste håp om endring.

Sanner bryr seg verken om partifellene i Hole eller demokratiske prinsipper. Han lytter først og fremst til Ap og AUF. Lokaldemokratiet har tapt. Dette er naturligvis uakseptabelt.

Derfor er det enda viktigere at det klare budskapet fra kommunestyret formidles til Sanner og Regjeringen.

LES OGSÅ: Jørgen Moe: Vi må aldri glemme det som skjedde på Utøya 22. juli

Må øve press

Derfor bør den politiske ledelsen sende et brev til regjeringen, med vedtaksteksten, og en henstilling om å vurdere denne saken på nytt. Et brev teller mer enn en uformell telefonsamtale.

Dersom vi applauderer politikere som ber statlige myndigheter sette sin jernkjeve i odden på Sørbråten, er vi også med på en brutalisering, som startet med skuddene 22. juli 2011.

Ordføreren i Hole og våre andre politikere må fortsette å øve press for å få i gang ny dialog med alle parter.

Lederen for Buskerud Høyre må på banen. Alle partier og politikere på Buskerudbenken på Stortinget må involveres. Politikerne i Hole må ta nye initiativ og nok en gang ta til orde for konstruktive og kloke løsninger.

LES OGSÅ: AUF reagerer på Frps Sørbråten-nei: – Uansvarlig av Frp

Må åpne døren

Det kan se ut til at statsråd Sanner har låst døren og kastet nøkkelen.

AUF, Arbeiderpartiet og det som måtte være igjen av støttegruppen for de pårørende ser også ut til å ha låst seg helt fast i kun en konklusjon, nemlig Sørbråten. Politikerne i Hole kan likevel ikke gi opp.

Våre sambygdinger langs Utstranda beholder motet og verdigheten i kampen mot statlige myndigheter.

De må se og vite at våre egne folkevalgte fortsetter å presse på for å få til dialog og en annen plassering av minnestedet.

LES OGSÅ: Bjørn Geirr Harsson: Demokratiske prinsipper brutt

Ødeleggende

Det planlagte 22. juli- minnestedet kan utvikle seg til å bli et sår som bare vokser og bli ødeleggende for Hole. En slik utvikling må vi forhindre.

Derfor er nye initiativ fra vår egen politiske ledelse og andre politikere nødvendig og viktig.

Dersom vi applauderer politikere som ber statlige myndigheter sette sin jernkjeve i odden på Sørbråten, er vi også med på en brutalisering, som startet med skuddene 22. juli 2011.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.